Biz zoru severiz

Bayılıyoruz her işi zora sokmaya.. Bir gün önceki Slovenya kabusu olmasa, belki dün bu kadar çok sıkıntı çekmezdik.

Bizden önce Letonya, Slovenya'yı devirince, turnuvaya devam etmek için İspanya'yı yenmekten başka çaremiz kalmamıştı. Yani bir anlamda, kendi işimizi kendimiz bitirecektik.

İlk iki günkü oyunumuzu gördükten sonra İspanya'dan ürkmüyor değildik. Ancak bu kez kazanmayı kafasına koymuş, aslan yürekli devler vardı. Bunların başında da hiç kuşku yok İbrahim Kutluay geliyordu. Bir gece önce kaptan Orhun'la birlikte arkadaşlarını kampta toplayıp, ‘‘Kendinize gelin’’ uyarısını yapan İbrahim dün yüreğini ve bileğini sahaya öyle bir koydu ki, onu tutabilene aşkolsun. İşte büyük oyuncu böyle olur. İşlerin iyi gitmediği zamanlarda sorumluluğu üstlenmek, skoru taşımak ancak yıldızların yapabileceği işlerdir. İbrahim dün, ay yıldızlı takımı çeyrek finale yükseltirken, ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu herkese gösterdi. Tabii sadece rakip potaya 35 sayı bırakan İbrahim değildi dünün kahramanı.. Mehmet Okur'u bir kenara ayırmak gerek. İçerden skor yaptı, dışardan şut attı, ribaund aldı, çember altını bloklarıyla rakiplere dar etti. Orhun, takımı çok iyi yönetirken, Hüseyin, Hidayet görevlerini en iyi şekilde yerine getiren isimlerdi.

BİTTİ DERKEN...

Üçüncü periyotun sonunda 15 sayılık farkı yakaladığımızda ‘‘Bu iş bitti’’ diyorduk. Ama son periyotta anlamsız bir şekilde paniğe kapılıp skorsuz kalınca, rakibe yakalandık ve yüreğimiz bir kez daha ağzımıza geldi. Fakat dedik ya kararlıydık. Savaşmak gerektiğini yeniden hatırladık. İşlerin ters gittiği anda Hidayet sahneye çıktı. Mehmet Okur ve diğerleri de ona katılınca 13'üncü Dev seyirci ile coşan Milli Takımımız karşısında İspanya'nın teslim olmaktan başka şansı kalmadı.

Artık çeyrek finaldeyiz. Bundan sonra hiç hataya yer yok. Dilerim, dün oyunun büyük bölümünde kendine gelen 12 Dev Adam, bundan böyle gerçek dev adamlar gibi oynar ve biz de mutluluktan havaya uçmaya devam ederiz.
Yazarın Tüm Yazıları