'Biz insan mıyız?'

Güncelleme Tarihi:

Biz insan mıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 23:11

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22 Ekim-4 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3’üncü İstanbul Tasarım Bienali’nin başlığı açıklandı.

Haberin Devamı

DÜN İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nde, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova’nın konuşmasının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin “insan” ve “tasarım” kavramları arasındaki yakın ilişkiyi inceleyeceğini belirten küratörler Beatriz Colomina ve Mark Wigley, bienalin bu yılki tema başlığının “Biz İnsan mıyız?: Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” olduğunu belirttiler.

İNSAN TASARLAYAN CANLIDIR

''Tasarım hep insanın hizmetindeymiş gibi görünse de, asıl iddiası insanı yeniden tasarlamak. Dolayısıyla tasarımın tarihi bir yandan da insan anlayışının zamanla evirilmesinin tarihi” diyen küratörler Colomina ve Wigley, “Bizi insan yapan şey tasarım. İlk aletlerden, katlanarak genişleyen insan kabiliyetine, sosyal yaşamın temelinde tasarım var. Öte yandan tasarım, eşitsizlikler ve yepyeni görmezden gelme biçimleri de oluşturuyor. Artık tasarımın baştan tasarlanması gerekiyor” dedi.Kentsel tasarım (şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca disiplinleri ve ilgili tüm yaratıcı alanları kapsayan 3’üncü İstanbul Tasarım Bienali sergileri Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, DEPO ve Studio-X’te yer alacak. 

BAKMADAN GEÇME!