'Biz de onun G.Saraylı olmasından utanıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Biz de onun G.Saraylı olmasından utanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 14:28

"G.Saraylılığımdan utanıyorum" diyen Hıncal Uluç'a Özhan Canaydın'dan yanıt geldi: "Biz de onun G.Saraylı olmasından utanıyoruz."

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında birlik beraberlik mesajları verdi.

GÖVDE GÖSTERİSİ

Özhan Canaydın, basın toplantısında adeta gövde gösterisi yaptı. Toplantıyı 70'e yakın basın mensubu takip ederken, Tunca Hazinedaroğlu dışında tüm yönetim toplantıya katıldı. Yönetim kurulunun bazı üyelerinin, basın mensupları ile tek tek tokalaşması ise dikkatlerden kaçmadı.

Derbi öncesi ve sonrası olanları bildiklerini belirten Canaydın, "Yaşananları herkes gördü. Galatasaray Başkanı olarak, yönetim kurulu olarak, bir futbol maçında bunların yaşanması hepimiz için çok büyük üzüntü verici. Şiddetle kınıyor ve Türk spor komuoyundanda özür diliyorum. Bunların araştırılması gerekir. Bu olaylar münferit değil organizedir. Uzun zamandır Türk futbolunda yaşanların sonucudur. Bu olaylar sadece Galatasaray a mal edilemez. Bu manzaradan herkes Galatasaray ı ve seyircisini suçlayarak kurtulamaz. Sadece biz değil hepimiz araştırmasını yapmalı. Sadece Galatasaray değil diğer kulüplerimizde bunun araştırlalarını yapmalı. Federasyon da bunu araştırmalı" dedi.

BASINA SİTEM

Haberin Devamı

Basının kendisini hedef aldığını savunan Başkan Canaydın, "Geldiğim günden bu yana bilhassa son dönem içinde televizyonlarda ve yazılı basında hedef alındım. Devamlı bu yayınlar yapılıyor. Belgeleri sunmak istiyorum. Maçtan 10 gün önce, kasti yayınlar yapıldı. Yazılarla ve yorumlarla bitmiş Galatasaray edebiyatı yapıldı. Ultraslanı göreve çağırdılar. 'Yönetimi tribün devirecek' diye yazıldı.  Hem benim hem yönetimimiz aleyhine stada pankartlar asıldı.  Hemen hemen de aynı insanlar. Taraftarı körükleyenler belli" diye konuştu.

Özhan Canaydın, ünlü yazar Hıncal Uluç'un "Galatasaraylılığımdan utanıyorum" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak ise, "Kendisi Galatasaraylı olmaktan utanıyor. Bizde onun Galatasaraylı olmasından utanıyoruz" yorumunu yaptı.

Başkan Canaydın, derbide yaşanan olayların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
"Futbolda adalet duygusu ve güvenlik duygusu yitirilmiştir. Yıllardır söyledik ama kimse üzerine alınmadı. Herkese sesleniyorum. Gerçeklere gözlerimizi kapatmaktan vazgeçmeliyiz. Adalet ve eşitlik duygusu kesinlikle gelmeli. Çifte standart bitmeli. Suçlara eşit cezalar verilmeli."

Haberin Devamı

TARAFTARLARA ÇAĞRI

"Büyük Galatasaray taraftarına sesleniyorum" diyen Canaydın, "Taraftarlarımız Galatasaray'a yakışan davranışlarda olmalılar. Tiraj değirmenine su taşınmamalı. Taraftarlarımız kulüplerine zarar vereceklerini bilerek maçı maç olmaktan çıkardılar. Yakın gelecekte bu şiddet artarak devam edecektir. Çünkü hatalar alkışlanmış, kanıtlar göz ardı edilmiş. Biz bu cesareti gösterirken bazıları avuçlarını ovuşturdu. Futbola en büyük kötülüğü bu tipler yapıyor. Sorumluluk almalılar ve cesaret göstermeliler. Hissettiklerimiz ne olursa olsun bize ve sizlere yakışan büyük Galatasaray taratarına yakışan bu değil. 102 yıllık 25 milyonu aşmış bir taraftarımız ile büyük bir markayız. Tüm unsurlarımızla el ele vererek gönülden birlik olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Canaydın, yönetim olarak görevlerine devam ettiklerini ve artık daha güçlü olduklarını kaydederek, "Yönetim toplantısında her şeyi konuştuk kendi hatalarımızda ortaya çıkardık. Şimdi daha güçlüyüz. Önümüzdeki sezon daha farklı olacak. Çok güçlüyüz. Hepimize düşen büyük bir birliktelik ile getirildiğimiz bu konumdan çıkmalıyız. Her zamankinden daha büyük bir aşk ile görevimize devam ediyoruz. Galatasaray genel kurulunun iradesini yönetim olarak başka bir yerlere bırakamayız. 2008 yılında yeni yönetimiz görevine devam edecektir.  Maçlara gelmememin nedenleri var. Açılan pankartları hepimiz gördük. Trabzonspor maçında Albayrak'dan özür dileyerek maçı terk ettim. Başkanlar her maça gidecek diye bir kural yok. O zaman karar verdim ve sezon sonuna kadar maçlara gitmeyeceğim dedim" şeklinde konuştu.

"SORUMLULARI BULACAĞIZ"

Haberin Devamı

Canaydın, Ciddi ve derin bir araştırma içinde olduklarını belirterek, "Sorumluları bulacağız. Ondan sonra açıklamalar yapacağız. Lütfen el ele gönül gönüle olarak kuralların dışına çıkmayalım. Büyük Galatasaray için çalışalım. İyi günler bizimle olacak.Bütün problemleri çözeceğiz" diye konuştu.

Maçlar biter bitmez Kulüpler Birliği'ni toplayacaklarını açıklayan Özhan Canaydın, "Bu toplantılarda gereken bütün kararlar alınarak ligin analizini yapacağız. Geniş kapsamlı bir toplantı olacak ve devlet yetkilileri ile de konuşacağız" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı, "2008'de görev dönemimiz bitiyor. Görevi bırakacak mısınız?" sorusuna "Genel kurula sorarız ve ona göre devam edip etmemeye karar veririz. Amatörce yapılan görevlerde sevenimiz de olur, sevmeyenimiz de olur. Galatasaray'da görev alınmaz verilir. " yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!