Biz de maç diye...

G.SARAY “kötü, felaket, berbat” gibi tanımlamaların yetersiz kalacağı bir 45 dakika oynadı.

Haberin Devamı

Maçın 5’inci dakikasında Sneijder’ın kaçırdığı gol sonrası “Atamayana atarl...” demeye kalmadan kalesinde golü gördü. Tamam, olur böyle vakalar futbolda. Fakat sonrasında sahanın hiçbir noktasında direnç gösteremeyen, istisnasız her oyuncusu tel tel dökülen bir takım izlemeye başladık ki; bu olmaz...
G.Birliği’nin kompakt ve sert bir savunma anlayışıyla oynamasından öte kendi ayağına bağladığı prangaya takılan bir takım izledik “Vah vah vaaaah!” diyerek.
Eğer G.Birliği erken bulduğu golü korumak için “Yataryerdenkalkmazoğulları Beyliği” taktiği yerine cesur bir şekilde rakibinin üstüne gitse, ikinci yarıyı formaliteye çevirebilirdi.
Mancini bütün sazların ayrı makamdan çaldığı, hatta çalamadığı takıma müdahaleyi ilk yarıyı tamamlamadan yaptı; eline mektup tutuşturduğu Burak’ı sahaya sokup, afyonu patlamamış şekilde dolaşanlardan Hakan Balta’yı çıkardı. İkinci yarı görüntü değişti. Biraz kıpırdanmak, oynarmış gibi yapmak bile maça ortak olabileceğine dair ümit yaratmayı başardı. Bu kıpırdamanın karşılığını Drogba’nın klasik “Ekmeğimi taştan çıkarırım” golüyle aldı Galatasaray.

‘Nişancılık’ dersi

Golün ardından bir de Burak’a “Armut pişirdim, ağzına düşsün deyu!” pası verdi büyük yıldız, ancak golcü neredeyse imkansızı başarıp topu gol çizgisi üzerindeki tek defans oyuncusuna nişanladı! Kalan dakikalarda iki tarafın da orta sahayı elini kolunu sallayarak geçtiği ancak rakip savunmada yolunu kaybettiği bir oyun izledik. Son dakikalarda baskıyı artırsa da gol çıkaramadı Galatasaray ve zirveden biraz daha uzağa düşmüş oldu... Neticede Galatasaray ilk yarıdaki “kayıp” oyununun, Gençlerbirliği’nin de cesaretsizliğinin karşılığında birer puanla yetinerek eve döndü. Özellikle ilk yarıyı seyreden biz talihsizlerin ruh halini özetlemek de maç sırasında mesaj atan kıymetli büyüğüm, sıkı Cimbomlu Hasan Cemal’e düştü: “Maç diye seyrediyoruz biz de...”

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Çok zorlama olur bir iyi bulmak ama Drogba derim...

MAÇIN KÖTÜSÜ

Muslera’dan Selçuk’a kadar ilk yarıdaki G.Saray.

HAKEM

Hayatta daha başarılı olduğu alanlar muhakkak vardır, onlara yönelmeli, kötüydü.

Yazarın Tüm Yazıları