Biz bir hayal kurduk, adını İZMİR koyduk!

Haberin Devamı

Biz bir hayal kurduk, adını İZMİR koyduk

SİZ bu yazıyı okurken, biz 20 konuğumuz ile Sığacık Organik Pazarı’nı dolaşıyor olacağız. Tıpkı 3 gündür yaptığımız gibi... Tıpkı Kemeraltı’ndan dalıp Havra Sokağı’ndan çıktığımız, Kızlarağası’nda soluklandığımız, Agora’yı gezip tarihi Adil Müftüoğlu Lokantası’nda gerçek İzmir mutfağı ile tanışıp üzerine “şampanyalı çilekli fayton turu” yaptığımız gibi.
Peki biz kim miyiz? Başta İzmir Mövenpick Otel Genel Müdürü Melik Kızılcan. Çünkü eğer o olmasa, o da benimle aynı hayali kurmasa, bırakın otelinde bu kadar insanı ağırlamayı; şarap rotasından Sığacık Pazarı’na, Pasaport Kahvesi’nde İzmir usulü mükellef kahvaltıdan şampanyalı fayton turuna her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmese bu proje olmazdı!
Konuklarımız mı kimlerdi? O kadar çok ki? Sabah Gazetesi ve Çok Gezenler Kulübü’nün yaratıcısı Hazal Yılmaz, dergi yazarı ve seyahatperest.com’un kurucusu Özge Lokmanhekim, Gezlong editörü Nalan Yenigün, Sırt Çantalılar’ın kurucusu Engin Kaban, Travel+Leisure Dergisi Editörü Özgür Gezer, Voyager’dan Ömer Kokal, Lezzet Kaşifleri’nden Ömürden Sezgin ve daha sayamadığım Türkiye’nin en önemli 20 seyahat ve destinasyon yazarı. Tabii ki, aramızdaki fotoğraf editörlerini de unutmamak gerek. Peki, İzmir’de ne işleri vardı?
Anlatayım...
Yaklaşık 2 yıldır dünyanın en ünlü seyahat dergilerinden Travel+Leisure’da ve 1 yıldır da Sky Life’ta seyahat yazarlığı yapıyorum. Buna Hürriyet EGE’deki köşe yazarlığını da eklerseniz güzel ülkemizi ve dünyayı karış karış dolaşmamı sağlayan yoğun bir program ortaya çıkıyor. Uzun zamandır bu seyahatlerin hemen hepsinde şunu düşünüyordum:
“Ben başka memleketlerden davet alıp onları anlatan yazılar kaleme alırken, bunu neden kendi şehrim için yapamıyorum? Neden benim gibi seyahat yazarlarını bir araya getirip İzmir’in harika bir gezi destinasyonu olduğunu onların gözünden, onların okurlarına anlatamıyorum?”
Bir gün, bir davette karşılaştığım arkadaşım Mövenpick Otel Halkla İlişkiler Müdürü Merih Hasaltun’a bu hayalimden bahsederken; onun ile Genel Müdürü Melik Kızılcan’ın da aynı hayalin peşinde olduğunu söyledi ve hemen ertesi hafta bizi bir araya getirdi.
İşte, her şey bundan sonra başladı. Benim gibi aynı hayalin peşinde koşan Melik Kızılcan’la güçlerimiz birleşti, 3 ay çalıştık ve ortaya 20 trend belirleyen yazarın, 3 gün boyunca karış karış İzmir’i gezdiği, sosyal medyada deli gibi İzmir’i paylaştığı ve çok yakında izlenimlerini gazetelerde, dergilerde okuyacağımız #Destinasyonİzmir projesi çıktı.

Haberin Devamı

Biz bir hayal kurduk, adını İZMİR koyduk

Haberin Devamı

Şampanyalı – Çilekli fayton turu olur mu?
İlk gün Mövenpick Otel Executive Şefi Barış Torcu ve ekibinin Pasaport Kahvesi’ne kurduğu muhteşem İzmir kahvaltısı ile başladı. Sonra bizim göre göre belki de değerini unuttuğumuz Kemeraltı, Saat Kulesi, Kızlarağası ve Tarihi Agora turu ile devam etti. Nefis bir öğle yemeğinin ardından bizi, yenilenen İzmir faytonlarında, şampanyalı-çilekli bir Kordon sefası bekliyordu. Şok olan konuklarımıza “biz İzmir’de faytona hep böyle bineriz” dedik...)))
2. Gün yarımadada şarap turu
Kattık önümüze lezzet kaşiflerini, Cankara Şarapları’ndan başlayıp Sevilen İsabey Bağevi’nde dinlenip, Urla şarapçılıktan çıktık. Bu topraklarda şarapçılığın ne kadar da eski zamanlardan beri var olduğunu dinleyip üzümler hakkında notlar aldık. Tadım yaptık. Akşam yine Mövenpick’in muhteşem İzmir mutfağını modern bir yorumla tattık. Bu arada, İzmir Arena’da konserlemeyi, House 44 Midnight’ta partilemeyi de ihmal etmedik.
Son gün Sığacık ile Final
Pazar günü yine erkenden yollara düştük. Sığacık Organik Pazarı’nı, Seferihisar’ı gezdik. Akın’ın Yeri’nde nefis deniz mezeleri yedik.

Haberin Devamı


Kim ne dedi?
Nalan Yenigün Eren / www.gezlong.com
#Destinasyonİzmir, benim gibi son yıllarda bu şehri Adnan Menderes Havalimanı - Çeşme otobanı arasında bir an önce tüketilmesi gereken bir yol olarak görmeye başlayanların gözüne, gönlüne ve midesini göre bir organizasyon oldu. Pasaport’ta boyoz eşliğinde kahvaltıdan Havra Sokağı’ndaki can eriklere, Kordon’un sakin mutlu bahar havasından, etkileyici havasıyla Arkas Sanat Galerisi’ne, bol sebze ve deniz mahsüllü mutfağından gece hayatına İzmir; insanın içini rahatlatan ve tekrar tekrar gidilmeyi, yazılmayı hak eden bir şehir...
Hazal Yılmaz / www.hazalyilmaz.com
Bilet fiyatlarının uygunlaştırıldığı, seyahatin ve dünyayı keşfetme dürtüsünün içimizi kemirdiği 2000’li yıllarda bir şehrin tanıtımı, bilinmeyen yönlerinin keşfedilmesi için yapılan #Destinasyonİzmir projesi gibi örneklerin artırılmasından yanayım. Umarım gerek kurumlar, gerekse kültür sanat bakanlıkları tarafından desteklenen projeler, Bahar gibi, Melik bey gibi tek isteği dünyayı daha iyi anlamak olan insanlarla birleşir ve hepimiz için egolardan arınmış, sınırsız, pasaportsuz, silahsız bir dünya hayalleri gerçeğe daha çok yaklaşır.
Kemal Kaya / www.sirtcantalilar.com
Türkiye’nin önde gelen gezi yazarları, editörleri ve fotoğrafçılarını bir araya getiren #Destinasyonİzmir, kültürel değerleri ve tarihi zenginlikleri hak ettiği yere taşımak amacıyla tasarlanmış önemli bir organizasyon. İzmir’in hali hazırda sahip olduğu potansiyelin böylesi tanıtımlarla gündeme getirilmesi, şehrin turizm değerlerine katkı sağlayacağına inanıyorum.
Hicran Tekin / Uçuş Sponsorumuz Atlas Jet’in Halkla İlişkiler Müdürü
İzmir bizim uçtuğumuz ilk ve en yüksek frekanslı destinasyonlarımızdan biri. Her gün karşılıklı 5 sefer düzenliyoruz ve İzmir halkının da ilgisi sayesinde doluluk oranlarımız her zaman yüksek. İzmir ekonomik canlılığın huzur ve modernlikle birleştiği nadir şehirlerimizden... Kesinlikle bireysel olarak keşfedilmesi gereken “seyahat” destinasyonlarımızdan biri... Tanıtımlarla kısa zamanda markalaşacağına inanıyoruz.
Özge Lokmanhekim / www.seyahatperest.com
Bugüne kadar İzmir benim için Alsancak’ta iş toplantıları ve Çesme/Alacatı’da yaz tatillerinden ibaretti. Bu proje; Kemeraltı, Kızalarağası Hanı ile Kestane Pazarı’nın sokaklarını keşfetmeme, boyoz, söğüş, dil şiş gibi yerel lezzetleri tatmama ve şehre başka bir gözle bakmama, okurlarımla da paylaşmama vesile oldu. İzmir’de Mövenpick Otel’in ev sahipliğinde ilk defa turist gibi şehri gezdim. Bu yaz Çeşme öncesi İzmir’de birkaç gün geçireceğim.
Teşekkürler
Projeye destek veren, yukarıdaki yazıda ismi geçen tüm kuruluşlara ve modern, eğlenmesini bilen, misafirperver İzmir halkına; Melik Kızılcan ve ben Bahar Akıncı, yürekten teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz.


 

Yazarın Tüm Yazıları