Biz Alman Müslümanlarız

Güncelleme Tarihi:

Biz Alman Müslümanlarız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 09:33

Altdorf. Bavyera Eyaleti’ne bağlı Nürnberg’e 25 km. mesafede 15 bin nüfuslu bir kent.Katoliklerin, Protestanların, Müslümanların, ateistlerin ve başka dinden insanların barış içinde birlikte yaşadıkları bir küçük kent.

Haberin Devamı

Biz Alman Müslümanlarız

Martin Luther’in reform hareketinin 500’üncü yıldönümü vesilesiyle geçen hafta Altdorf’daki Protestan Kilise’si bir etkinlik düzenledi.Bu etkinliğe Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek de davet edildi.
Hatta bir konuşma yapması bile öngörüldü.İşte Ayman Mazyek’in, daha doğrusu Müslümanların bu etkinliğe davet edilmesi, Altdorf’un 3’üncü Belediye Başkanı’nın hiç de hoşuna gitmedi.Hatta “Reformasyon gününde İslam domuzluğu” şeklinde çirkin bir açıklamada bile bulundu.
Ama hem Protestan Kilisesi hem Altdorf Belediye Başkanı, daha da önemlisi Altdorf halkı 3’üncü Belediye Başkanı’nın bu yaklaşımını hem kınadılar hem de çok açık bir biçimde tepki gösterdiler.
Altdorf Protestan Kilisesi, kararlı tutumunda ısrar etti.Etkinlikte Ayman Mazyek de bir konuşma yaptı.Mazyek konuşmasında, “Biz Almanız. Biz Alman Müslümanlarız. Bizim köktendincilere ihtiyacımız yok. Bizim ideolojilere değil, iyi şeyler yapmak isteyen insanlara ihtiyacımız var. Bizim Leninvari değil, Gandivari bir İslam’a ihtiyacımız var” dedi.
Aşırı İslamcıların giriştikleri terör eylemlerinden en çok yine Müslümanların olumsuz yönde etkilendiğinin altını çizerken, terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurguladı.Almanya’daki Müslümanların çok büyük bir bölümünün de kendisi gibi düşündüğünü de.
*
Evet, Almanya’da son yıllarda Müslümanlara karşı rahatsız edici düzeyde olumsuz bir hava estirilmekte, tedirgin edicini düzeyde bir yaklaşım sergilenmektedir.Ancak Alman din adamlarının bu konuda çok yapıcı bir tutum sergiledikleri de görülmektedir.
Nitekim hem Katolik Kilisesi hem de Protestan Kilisesi mensubu din adamları, El Kaide, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristleri ile bu ülkede barış içinde yaşayan ve yaşamak isteyen Müslümanların aynı kaba konulmaması gerektiğini her vesileyle dile getirmekteler.
Almanya’da son dönemlerde sağ popülist söylemlerle seçmenlerin hem  desteğini nem de oylarını alan Almanya İçin Alternatif (AfD) ile eski Doğu Almanya’daki Sosyalist Birlik Partisi’nin (SED) uzantısı konumundaki Sol Parti, Türkiye güdümlü olduğu gerekçesiyle Almanya genelinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile iplerin koparılmasını isterken, Katolik Kilisesi de Protestan kilisesi de diyaloğun sürdürülmesinin kaçınılmaz olduğunu savunmaktalar.
Katolik ve Protestan din adamları Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in DİTİB ile diyaloğu sürdürme kararına tam destek vermekteler.Aslında doğru olanı da budur.Çünkü diyalogsuzluk çözümsüzlük demektir.Oysa ki, var olan sorunlar ancak karşılıklı diyalog yoluyla çözümlenebilir.
İşte diyaloğu sürdürmeye en büyük destek Altdorf halkından gelmiştir.Kentin 3’üncü Belediye Başkanı’nın yaklaşımını protesto etmek için Altdorflular Reformasyon Günü’nde sokaklara döküldüler.
“Biz bu kentte Katoliklerin, Protestanların, ateistlerin, Müslümanların ve başka dinden insanların barış içinde birlikte yaşamalarını istiyoruz” dediler.Altdorflular örnek bir tutum sergilediler.

BAKMADAN GEÇME!