Bitse de gitsek

FUTBOLDAN konuşmak için elde bazı verilerin sağlam olarak bulunması gerekiyor. Mesela iki takım, olursa heyecanlı atmosfer, iyi hakem yönetimi ve tabii ki, "Uygun hava ve zemin şartları" G.Saray’ın Diyarbakırspor’la oynadığı Türkiye Kupası maçında son söylediğimiz şey, yani uygun saha ve güzel bir hava yoktu.

Maçın sonlarına doğru orta sahada oluşan çamur deryası mı dersiniz, bataklık mı, siz karar verin. Futbol oynamanın ne kadar imkansız hale geldiğini net bir şekilde gösteriyordu. Yerden pas zaten pek mantıklı bir seçenek değildi. Şişirilen toplar da pek yerlerini bulmadılar. Galatasaray’ı eksikleri bulunan kadrosundan çok zemin ve Diyarbakır’ın tatlı-sert futbolu etkiledi. Necati Ateş-Ümit Karan, ikilisi yerine Hakan ŞükürHasan Kabze, oynadı G.Saray’da.

Kupabeyi’ne yakıştı

Gerets,
görüldüğü gibi kadronun zengin olduğu yerlerden gelen problemleri çözmek için pek zorlanmıyor. Maçı televizyondan seyreden biri olarak ben bile zaman zaman ’bitse de gitsek’ dedim dünkü karşılaşma için. Siz varın aylardır maaş almadan bu havada, bunca yol gidip, o sahaya çıkan futbolcuların halini hesaplayın.

Bol pozisyonu olmayan (G.Saray zaten kaleyi bir buldu, pir buldu) ve genelde orta sahada ayakta kalanın topa kısa süreli de olsa sahip olduğu bir maç izledik netice itibariyle. G.Saray puanını 10’a çıkartıp Kupabeyi unvanını yakışır bir şekilde dönüyor İstanbul’a.

Son bir söz de Diyarbakır için. Takviye edilen kadrosu ile sıkıntılarını gidermeye uygun bir hava yakalamış gibi gözüküyor. Umarım başarılı olurlar.
Yazarın Tüm Yazıları