Bitnel'in verdiği o röportaj!

Güncelleme Tarihi:

Bitnelin verdiği o röportaj
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:49

Galatasaray - Trabzonspor maçında verdiği kararlar ve Trabzonsporlu dört oyuncuya kırmızı kart göstererek tepki çeken hakem Deniz Ateş Bitnel, Ocak ayında Tam Saha Dergisi’ne verdiği röportajda hedefinin Dünya Kupası finali yönetmek olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Bitnel ayrıca, “Saha içinde futbolcularla diyaloğum çok iyidir. Futbol oynamış olmanın da verdiği avantajla onlarla nasıl anlaşacağımı, nasıl empati yapabileceğimi çok iyi biliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

'BIRAKMA NOKTASINA GELMEDİM'
Hakemlik sevmeden yapılacak bir iş değil. Sevmeden yaparsanız zaten bir-iki sene sonra bırakma noktasına gelirsiniz. Hakemliğe, işinizi sevdiğiniz sürece devam edersiniz. Ben bırakma noktasına hiç gelmedim. Allah da getirmesin. Eğer bir gün "artık bu işi yapamayacağım" diye düşünürsem bu mesleği bırakırım.

'HEDEFİM DÜNYA KUPASI FİNALİ'
"Kısa vadeli hedeflerim hep bir sonraki müsabakama iyi hazırlanıp başarılı olmak, daha sonra bir üst klasmana terfi etmekti. Uzun vadeli hedefim ise en üst klasmana çıkmak ve FIFA hakemi olmaktı. Şu anda bütün bu hedeflerimi gerçekleştirdim. En büyük hedefim Cüneyt Çakır'ın izinden gidip onun yönetmediği müsabaka kalırsa o müsabakayı yönetebilmek. Hakemliğe ilk başladığımda hedefim Dünya Kupası finali yönetebilmekti. Şu anda bu hedeften bir sapma yok. Bu yönde çalışmalarıma devam edeceğim. Dünya Kupası finali yönetebilirsem ve Cüneyt Hocamın başardığı gibi Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalabilirsem hedefime ulaşmış olacağım."

Haberin Devamı

'GALATASARAY MAÇI BENİ ETKİLEMİŞTİ'
Pierluigi Collina'nın futbolcularla diyaloğu, Anders Frisk'in fiziksel performansı ve beden dili, Markus Merk'in de otoritesi benim için hep örnek olmuştur. Bir de beni en çok etkileyen hakemlerden biri Lubos Michel'dir. Galatasaray'ın deplasmanda oynayacağı Leeds United maçına verilmişti. Böylesine kritik bir maça bu kadar genç bir hakemin atanması çok tartışılmıştı. Böyle bir ortamda üst düzeyde bir performans sergilemesi benide çok etkilemişti.

'SERDAR ÇAKIR'A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM'
Kendimi geliştirmem ve genç olmama rağmen müsabaka tecrübesine sahip olmam önemli bir faktör elbette. Burada Serdar Çakır Hocama ayrı bir parantez açmak isterim. Hakemliğe ilk başladığım yıllarda kendisi Merkez Hakem Kurulu üyesiydi. Genç hakemlere çok önem verdi. İstanbul'da onun yöneticilik yaptığı yıllarda altın bir jenerasyon yetişti. Ben de ucundan bu jenerasyonun bir parçası olma şansı yakaladım. Aynı zamanda bana mentör olarak destek veren Sabri Çelik ve Yalçın Darıcı Hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Üzerimde büyük emeği olan Serdar Çakır Hocamız aynı zamanda mentörlüğümü de yaptı ve o dönemde de bana büyük katkıları oldu.

Haberin Devamı

MÜFTÜOĞLU VE GEZER'E TEŞEKKÜR
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu Hocamıza, başkan vekili Bünyamin Gezer ve tüm kurul üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Genç hakemlere verilen şans bu sezon çok ön plana çıktı. Ben de verilen şansı en iyi şekilde kullanmaya çalıştım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!