Bitlis'teki 'Çanakkale geçilmez' oyunu duygulu anlar yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Bitlisteki Çanakkale geçilmez oyunu duygulu anlar yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 17:37

Bitlis'teki 'Çanakkale geçilmez' oyunu duygulu anlar yaşattı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda sahlenen 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Bitlis kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bitlis valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 100 yıl önce Çanakkale’ye gelenlerin 100 yıl sonra aynı senaryo ile geldiklerini söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanıyor ama Çanakkale Savaşı 1 yıl sürmüştür. Kara, hava ve deniz savaşlarının top yekünü olduğu ve bütün savaş taktiklerinin yer aldığı bir savaştır. 'Tarih tekerrürden ibarettir' diyoruz. Hakikatten tekrar ediyor. 100 sene önce Çanakkale’de kim gelmişse, ne için gelmişse, bugün de hepsi kıyımızdalar. Bugün de aynı amaçlarla yine hedef Türkiye, yine İstanbul olarak kapımızdalar. Mehmet Akif diyor ya 'Tarih hep tekerrürden ibaret diyorlar ya, ibret alsaydık hiç tekerrür eder miydi?' Çok şükür bir tarihten ibretimizi aldık. Artık tekerrür etmeyecek" dedi.
Konuşmaların ardından Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çanakkale’ye askere giden evlatların ve annelerinin yaşadıklarının anlatıldığı tiyatro oyununda, cephedeki bir diyalog da sergilendi. Oyuncuların ağladığı oyunun sonunda açılan Türk bayrağı da salonda büyük alkış aldı ve seyircelere duygulu anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!