Bitlis’te yetişkinler için 543 okuma yazma kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te yetişkinler için 543 okuma yazma kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 18:13

Bitlis’te yetişkinler için 543 okuma yazma kursu açıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valisi İsmail Ustaoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Okuryazarlık seferberliği’ kapsamında Bitlis’te 543 kursun açıldığını söyleyerek, gerekirse en ücra köye mobil hizmet sağlayarak okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için çaba sarf edeceklerini belirtti. 

Vali Ustaoğlu merkez de bulunan Muştakbaba Mahallesindeki okuma yazma kursunu ziyaret etti. Burada kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Ustaoğlu burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bitlis genelinde okuma yazma seferberliği başlatıldığını söyleşen Vali Ustaoğlu şöyle konuştu: 
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğinin ilimizin tüm ilçelerini kapsayan bir okuma-yazma seferberliği oldu. Bitlis ve ilçelerinde tespit ettiğimiz yaklaşık 20 bin civarında okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız vardı. İlk etapta 543 okuma-yazma kursu açtık. Şu an itibariyle kurslarımıza devam eden ağırlıklı olarak bayandan oluşmak üzere 6 bin 140 kursiyerimiz bulunmaktadır. Hedefimiz 80 saat süren kurslarımızda okuma yazma imkanına kavuşmalarıdır. Tekrar kurslarımız devam edecektir. Yine açacağımız kurslarla il ve ilçelerimizde okuma yazma bilmeyen kalmaması için her türlü imkanımızı seferber edeceğiz. Okullarımızı ders saati bittikten sonra kursiyerlerimize dersliklerimizi açıyoruz. Tüm öğretmen görevlendirmelerimizi yaptık. Bu yıl içerisinde kampanyayı yoğun bir şekilde canlı tutarak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın da öğrenmesini sağlamaktır."

"OKUMA YAZMA İÇİN ÇABALIYORUZ"

Okuma yazma için köylerde de büyük çaba harcadıklarını anlatan Vali Ustaoğlu, "Engellilerimize yönelik evde nasıl eğitim hizmeti sunuyorsak, köyde olan ve okuma-yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza da aynı imkanı sunacağız. Şu an köylerde de açtığımız kurslar mevcut" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!