Bitlis’te UMKE ve 112 ekipleri kış boyunca 5 bin 135 hastaya müdahale etti

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te UMKE ve 112 ekipleri kış boyunca 5 bin 135 hastaya müdahale etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 13:00

Bitlis’te UMKE ve 112 ekipleri kış boyunca 5 bin 135 hastaya müdahale etti

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te UMKE ve 112 ekiplerinin kış bilançosu açıklandı. 15 Kasım 2016 tarihinden bugüne kadar merkez ve kırsalda 5 bin 135 hastaya ulaşarak müdahale edildi.
Bitlis 112 Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), kentte etkili olan kar yağışının ardından 5 bin 135 hastaya müdahale ettiklerini açıkladı. Bitlis 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mahmut Konyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminin kendileri için zor olduğunu ancak 112 ve UMKE olarak canla başla çalıştıklarını söyledi.
Konyar, bölgenin zor coğrafyasına rağmen birçok hastaya yürüyerek ulaştıklarını belirterek, "Kış şartlarında tipi de olsa don olayları da olsa çığ da düşse, bizim için hastalar öncelikli olduğu için hiçbir engel tanımadan müdahale etmeye çalıştık. Bu kış sürecinde 5 bin 135 hastamıza merkez ve kırsalda müdahalede bulunduk. Kırsalda müdahale ettiğimiz hasta sayısı 2 bin 79'dur. Kırsaldaki hastalara yeri geldiğinde UMKE olarak yürüyerek müdahale ettik. Yeri geldiğinde paletli araçlarımızı kullandık. Bazen koordineli şekilde beraber yürüdük."dedi.
Özellikle kırsalda hamile, çocuk ve kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan çok fazla kişi bulunduğunu da anlatan Konyar, şöyle devam etti:
"Bunlar acil hasta olduğu için hayatımızı riske atarak müdahale ettik. Gittiğimiz yerler dağlık ve çığ bölgeleriydi. Ekiplerimizin önüne çığ düştü. Çok şükür ekibimiz altında kalmadı, fakat çığdan dolayı yolları kesildi. Bazen yaklaşık 10 saat hava sıcaklığının sıfırın altında 19 derecede olduğu günlerde dahi hastalarımıza müdahale ettik. Çok şükür şu an havalar güzel. Fakat rehavete kapılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Nerede olursa olsun UMKE ve 112 ekipleri olarak, İl Özel İdaresi ve AFAD ile hastalarımıza müdahale ediyoruz."
Konyar, 10 farklı istasyondaki 32 araç ve 175 personelle çalıştıklarını, paletli ambulansın dahi gidemediği yaklaşık 100 hastaya yürüyerek ulaştıklarını belirtti. Konyar, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan telsiz sistemi sayesinde telefonların çekmediği alanlarda bile bu telsiz sistemi ile haberleşme sağladıklarını da dile getirerek, yetkilileri verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!