Bitlis’te 'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Gülüşler' programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Gülüşler programı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 14:38

Bitlis’te 'Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Gülüşler' programı düzenlendi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şubesi tarafından düzenlenen, "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler" projesi kapsamında 500 öğrenciye diş sağlığı anlatılıp, diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Ahmet Eren Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulu’nun bahçesinde toplanan ilkokul öğrencilerine diş hekimleri tarafından uygulamalı bir şekilde dişlerin fırçalanması ve korunması hakkında bilgiler verildi.
Verilen bilgilerin ardında yaklaşık 500 öğrenciye diş fırçaları ve diş sağlığıyla ilgili kitapçıklar dağıtıldı. Düzenlenen program hakkında bilgi veren Bitlis Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Yunus Emre Bulut, projesi kapsamında 81 ilde program düzenlediğini söyledi. Bulut, tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine diş fırçasını dağıttıklarını belirterek, "Ağız ve diş sağlığı eğitimi ve diş sağlığı taramasına devam ediyoruz. Ağızlarında dişleri çürük olan öğrencilerimizi diş sağlığı merkezimizde tedavi altına alıyoruz. Biz kurucu sağlık hizmetlerinin en etkin ve en önemlisinin diş sağlığı olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da dişlerimizi korumanın tedaviden çok daha önemli olduğunun farkındayız"dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!