Bitlis'te kayak merkezine yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Bitliste kayak merkezine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:00

- Bitlis'te hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Avrupa Seçkin Destinasyonları Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı manzarasına karşı kaymak için Nemrut Kayak Merkezine akın etti

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi, hafta sonlarında vatandaşların akınına uğruyor.

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında, birinci seçilerek "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı, kayakseverlerin ilgi odağı oldu.

Tatvan'a 13 kilometre uzaklıktaki Nemrut Dağı eteğine kurulan kayak merkezi, sporseverlere Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü'nün eşsiz manzarasına karşı kayma imkanı sunuyor

Nemrut Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, hafta sonlarında kayak merkezine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Vatandaşların merkezde hem kayak hem de piknik yaptığını belirten Sinoğlu, "Tesiste 2 bin 500 metre telesiyej sistemi var. Bu sistem saatte bin kişi taşıma kapasitesine sahip. Zorluk derecelerine göre 4 pistimiz mevcut. Tesisimizin en önemli özelliği Van Gölü'nün maviliğine ve eşsiz manzarasına karşı kayma imkanı sunması. Zirveye çıkıldığında Avrupa Destinasyonları Ödülü kazanan Krater Gölü karşınıza çıkıyor. Bu özelliğimiz bizi diğer kayak merkezlerinden farklı kılmaktadır" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlçede öğretmenlik yapan Dilsun Özdoğan, Nemrut Kayak Merkezi'nin Türkiye'de kayak yapılabilecek en güzel yerlerden biri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinden insanları doğal güzellikleri görmeleri için buraya davet ediyorum. Kayak tesisinin burada olması gerçekten bir nimet. 7 yıldır Tatvan'da öğretmen olarak görev yapıyorum. Tesis çok güzel, bir tarafta nemrut Krater Gölü bir tarafta ise Van Gölü manzarası var. Her şeyi ile görülmeye değer. Tam bir aile ortamı. Ailemizle beraber geldik, hafta sonunu çok güzel geçiriyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum."

Tatvan Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Hacı Kahya Özdoğan da kayak merkezini çok beğendiğini ve hafta sonunu iple çektiğini kaydetti.

Van Gölü manzarası karşısında kayak yapmanın ayrı bir zevk olduğunu aktaran Özdoğan, herkesi Tatvan'daki güzellikleri görmeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!