Bitlis'te 'Katı atık' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste Katı atık toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 13:17

Bitlis'te 'Katı atık' toplantısı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)-BİTLİS Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu başkalığında, ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları'nın katılımıyla toplantı yapıldı.

Bitlis Katı Atık Birliği (BİKA) tesisinde yapılan toplantıya,Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Katı Atık Birliği üyeleri ve teknik uzmanlar katıldı.
Toplantıda konuşan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu,kentte kurumsal alt yapısı oluşturulmuş, belli aşamaya getirilmiş güzel bir tesis ve depolama alanının olduğunu söyledi.
Vali Ustaoğlu," Bundan sonraki süreçte aksayan hususların kendi aramızda değerlendirmesini yapıp, ülkemiz açısından en fazla tehdit oluşturan çevre kirliliği noktasında görüşeceğiz. Burada belli bir kurumsal alt yapısı oluşturulmuş, belli bir aşamaya getirilmiş, güzel bir tesis ve depolama alanımızda mevcut. Önemli olan başta belediyelerimiz olmak üzere, buranın başka yerlerde katı atık depolama alanlarının kullanılması değil,  depoma olarak çöpler açısından kullanılması ve bununda zaten görüşmeleri devam eden yabancı iştirakçileri de var. Bundan sonraki süreçte neler yapabileceğimizi konuşacağız. “dedi.
Vali Ustaoğlu, toplantının ardından Katı Atık tesisinde incelemelerde bulundu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!