Bitlis’te imar affına müracaat edenlerin tapuları dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te imar affına müracaat edenlerin tapuları dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:17

Bitlis’te imar affına müracaat edenlerin tapuları dağıtıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te hükümetin başlattığı imar affı yasasından faydalanan 116 kişiye tapuları düzenlenen törenle verildi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, mahalle muhtarları ve hak sahiplerinin katıldığı tapu dağıtım töreni tarihi Bitlis Belediyesi binasında gerçekleştirildi.Törende konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yılların kangren olmuş bu sorununun bu şekilde sonuçlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Ustaoğlu şöyle konuştu:

“Bitlis’te 30 yıldır kangren olan ve bir türlü çözülemeyen, zamanında vatandaşlarımızın hazine arazileri üzerine yapmış oldukları evlerinin bir türlü tapu devirleri yapılamamıştı. Gecekondu kanununda 30 yıl önce bunların tahsisleri yapılmış ama tapu devirleri yapılamadığından buralarda adeta kiracı gibi kalmışlardı. Belediyemizin teknik elemanları ile birlikte bu konu bize intikal ettiğinde bizde ilgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik. Vatandaşlarımızın bir an önce tapularına kavuşturulması için neler gerekiyorsa yapılması talimatını verdik. Gelinen noktada 116 vatandaşımızın burada tapularını teslim edeceğiz.”

Vali Ustaoğlu'nun açıklamaların ardından hak sahiplerine tapularını teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!