Bitlis’te eğitim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te eğitim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 17:46

Bitlis’te eğitim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ / BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valiliğinde 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan  Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgede en sık karşılaşılan sorunların başında uyuşturucu ile mücadelenin geldiğini belirterek, bölgede uyuşturucu ile topyekün mücadele edeceklerini söyledi. 

Bitlis Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İlçe kaymakamları, muhtarlar, idareciler, okul aile birliği başkanları ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, eğitim öğretim yılında okullarda alınacak tedbirleri sıraladı. Pazartesi okulların açılacağını hatırlatan Vali Ustaoğlu, Bitlis genelinde 90 binin üzerinde öğrencinin ders başı yapacağını söyledi. Yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen sıkınıtısını en aza indirdiklerini ve hiçbir sıkıntı yaşanmadan eğitim öğretime başlayacaklarını söyledi.

Vali Ustaoğlu, "Özellikle bu bölgede okul çağına gelen çocukların eğitime kazandırılması açısında yoğun bir çaba sarf eden ve çocuklarını okula göndermeyen aileler konusunda en üst düzey seferber olmak zorundayız. En önemlisi de okula gidiş gelişlerde servisler konusunda can güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması noktasında okul müdürlerimizi uyarmak istiyorum. Zaman zaman canımızı sıkan olaylar oldu. Bu konuda yönetmelikler mevzuat neyi el veriyorsa okullardaki servis araçlarının durması gereken yerler dahil olmak üzere en üst seviyede hassasiyet göstereceksiniz" dedi.

Bölgede en sık karşılaşılan sorunların başında uyuşturucu ile mücadelenin geldiğini belirten Vali Ustaoğlu, muhtarlar başta olmak üzere okul yöneticileri ve velilerin bu konuda dikkatli olmalarını da istedi. Bölgede uyuşturucu ile topyekün mücadele edeceklerini belirten Vali Ustaoğlu şöyle konuştu:

"Yeni süreç içerisinde okullarımızda görevlendirilen polislerimiz var. Biz daha önce de görevlendirmeler yapıyorduk. Ancak yeni tedbirler çerçevesinde hem polislerimizin birinci derece ve iknici derece okullar seviyesinde sürekli polisler olacaktır. Cumhurbaşkanlığımızın gündeminde olan bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. 205 kşi alınacak. Bunlarda bu tedbirler içerisinde yer alacaklar. Bu hainlere bu çocuklarımızı zehirlemeye çalışan şerefsizlere meydan vermemeye çalışacağız. Bize düşen en üst düzey mücadeleyi sergileyeceğiz. Okul aile birliği başkanları yöneticiler ve veliler ile birlikte el birliğiyle her birinizin katkıları olacağına inanıyorum. Okul Aile Birliği Başkanları ile iç içe olarak hassasiyet göstermenizi bekliyorum. Okullarda yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile bizler de sık sık bir araya geleceğiz"

Vali İsmail Ustaoğlu’nun açıklamalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, 2018-2019 eğitim -öğretim yılı ile ilgili rakamsal verilerden oluşan sunumunu gerçekleştirdi. Toplantı soru cevapların ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!