Bitlis'te 'Depremsellik ve yapılaşma' paneli

Güncelleme Tarihi:

Bitliste Depremsellik ve yapılaşma paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 10:52

Bitlis'te 'Depremsellik ve yapılaşma' paneli

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te deprem haftası etkinlikleri kapsamında,  'Bitlis Depremselliği ve Yapılaşma' konulu panel düzenlendi.Panelde konuşan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 ile 2011 Van depremi ile büyük acılar yaşadığını söyledi.

Bitlis Valiliği, Eren Üniversitesi (BEÜ) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından,'Bitlis Depremselliği ve yapılaşma' konulu deprem düzenlendi. Bitlis Eren Üniversitesine bağlı Beden Eğitim Meslek Yeksok Okulu konferans salonunda düzenlenen panele, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Demir, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ali Fuat Balkan, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım , tarihe bakıldığında Türkiye'nin acı deprem tecrübeleriyle dolu olduğunu belirterek,"Tarihe baktığımız zaman ülkemiz acı deprem tecrübeleriyle doludur. 17 Ağustos 1999'da çok ciddi bir deprem yaşadık. Onun sonrasında yine büyük ve ciddi bir depremi Van'da yaşadık. Biz sürekli büyük bir depremin geleceğinden bahsediyorduk. Deprem öncesinden tahmin ediliyor. Bu bize hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Depreme hazır olmak gerekiyor. Bunun içinde çarpık yapılaşmanın önüne geçmemiz gerekiyor." dedi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ise,Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 ve 2011 Van depremi gibi büyük acılar yaşadığını belirterek şöyle konuştu:
"Ben de bir Düzceli olarak, özellikle 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşadım. Memleketimize gittiğimizde o acıyı ve felaketi çok derinden hissederek gören biriyim. Depremin toplumda nasıl bir travma yarattığını, yıllar boyunca o bölgede kalıp gördüm. Dünyanın her yerinde felaketler oluyor. Depremi deprem yapan insanlığa, cana ve mala kayıplar olduğu zaman kamuoyunda haber niteliği olarak ortaya çıkıyor. Ülkemiz bu tür felaketlere hazırlıklı olma adına uzun bir yol kattedildi.. Teknik ve donanım olarak bir canı kurtarma adına her ilimiz bir çok imkana sahip. Allah  bu tür felaketlerden milletimizi ve memleketimizi uzak tutsun. Zaman zaman deprem dışında lokal felaketleri de yaşıyoruz. Buna örnek olarak, 2 ay önce ilimizde 6 askerimizi çığ felaketinde kaybettik. Çığ altında kalan kahramanlarımızı İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü fazla mesai harcayarak hızlı bir şekilde, iyi bir koordinasyonla felaketin daha fazla olmasının önüne geçildi."
Prof. Dr. Hakan Çoban,  Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, Yar. Doç. Dr. Ercan Işık ve Engin Eribol'un deprem ve doğal afetlerle ilgili yaptıkları sunumlarla panel son buldu.
FOTOĞRAFLI
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!