Bitlis'te 'buzağı ölümleri ' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste buzağı ölümleri  toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 15:19

Bitlis'te 'buzağı ölümleri ' toplantısı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Buzağı Ölümlerinin önlenmesi' ile ilgili toplantı yapıldı. 

Blögede son dönemlerde artan yavru ölümleri Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü harekete geçirdi.Kaygı verici durum üzerine,  Bitlis İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Yavru Ölümleri İle Mücadele ve Koordinasyon Birimi kuruldu.Konuya ilişkin Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Açıklamada, "Müdürlüğümüzde görevli olan tüm veteriner hekimler ve tüm serbest çalışan veteriner hekimler ile bilgi ve istişare toplantısı düzenlenmiştir. Buzağı ölümlerinin önlenmesi ve mücadelesi ile alakalı afişler ve broşürler hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildi. 2018 yılında her yetiştirici ile bire bir istişare edilerek bilgi alınacaktır. Her köyde konu ile ilgili sunumlar yapılacak ve bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Her köyde pilot işletme seçilerek yavru ölümlerinin azaltılması ve verimin arttırılması için özel çalışmalar yapılacaktır. Bu durumun diğer yetiştiricilere örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır. Yavru ölümlerinin önüne geçilerek hem ekonomik kaybın önlenmesi hem de verimin arttırılması amaçlanmaktadır" denildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!