Bitlis’te “Biz Anadoluyuz” Proje toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te “Biz Anadoluyuz” Proje toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 21:42

Bitlis’te “Biz Anadoluyuz” Proje toplantısı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS;(DHA)-İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Bitlis’ten bin 500 öğrenci Antalya ve Artvin’e gönderilecek.

Projenin tanıtımını yapmak ve projeyi yürütecek ekibi oluşturmak için Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Valilikte bir toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcısı Murat Kütük, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, bazı kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldılar.

Vali Ustaoğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Antalya ve Artvin'e bin 500 öğrenci gönderileceğini söyledi.Projenin İçişleri Bakanlığınca başlatıldığını, proje çerçevesinde, valilikte düzenlenen Bitlis İl Yürütme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Ustaoğlu,  Antalya ve Artvin'e özellikle şehit ve gazi yakınları, daha önce il dışına çıkma imkanı olmayan öğrencileri göndereceklerini belirterek şöyle konuştu: 

"İçişleri Bakanlığımızın 180 günlük eylem planı çerçevesinde 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında ilimizde 15 yaş altı öğrencilerimizin Antalya ve Artvin illerine bir gezi projelendirildi. Bu gün burada daha önce planlamasını yaptığımız bu projemizin bundan sonraki süreciyle ilgili işlemleri yapmak için bir araya geldik. Bu projenin ana vurgusu bu iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesidir. Aynı zamanda terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan bu gençlerimizin uzak tutulması ve en önemlisi de kardeşliğe ve huzura katkı sağlaması temel amaç olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda da iller arasında da bir kültür paylaşımıdır. Ortak değerlerin ve kültürün paylaşılması adına da önemli bir proje. Bu projenin hayatı geçirilebilmesi ve uygulanması açısından burada başbakanlığımızın genelgesi doğrultusunda bazı illerde vali başkanlığında bir heyet oluşturuldu. Bu günde burada heyetimiz toplandı."

İldeki 15 yaş altı tüm çocukların bu kapsamda gönül koridoru oluşturmak ve kültür anlamında kardeşlik ruhunu geliştirmeyi istediklerini vurgulayan Ustaoğlu,  ilk etapta sayın bakanın himayeleri ile başlatılan bu projenin ilk adımı olarak bin 500 öğrencinin Antalya ve Artvin planlaması yapıldığını bildirdi.

Ustaoğlu, İlk önce Artvin'e öğrenci göndereceklerini de belirterek, "Akabinde Antalya'da gerek bu işle uğraşan vali ve milli eğitimle görüşerek yatak ve barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik program netleşince inşallah Ekim ayı içerisinde gençleri Antalya'ya da göndereceğiz. Projenin önemli vurgularından biri de maddi durumu yetersiz, daha önce başka yerlere gitme imkanı çok olmamış, bu ziyaretlere katılmamış yavrularımızın, önceliğimiz şehit ve korucu ailelerimizin çocukları, yetim öksüz çocuklarımız olacaktır. Terörden mağdur olmuş aile çocuklarımız da bizim önceliklerimiz arasında olacak. Gazi aileleri ve toplumumuzun dar kesimli aileleri önceliklerimiz arasında olacak."​ Şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!