Bitlis'te 'Beyaz esaret' nedeniyle kriz masası oluşturuldu(2)

Güncelleme Tarihi:

Bitliste Beyaz esaret nedeniyle kriz masası oluşturuldu(2)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 13:46

Bitlis'te 'Beyaz esaret' nedeniyle kriz masası oluşturuldu(2)

Haberin Devamı

EVLER KARA GÖMÜLDÜ
Tipi ve fırtınanın etkili olduğu Bitlis’te sabah saatlerinde havanın açmasıyla birlikte, ağır kış şartları da ortaya çıktı. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Bitlis merkez Hüsrevpaşa mahallesinde bulunan tek katlı evler karın içinde kayboldu. Sabah saatlerinde vatandaşlar evlerinden çıkmak için kar tünelleri yapmak zorunda kaldı. Tek katlı evlerin ve araçların karda kaybolduğu kentte, Karayolları, İl Özel idaresi ve Belediye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.
Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, Bitlis’te bugüne kadar yağan toplam kar kalınlığının 4 metre 70 santimetreye ulaştığını, yerdeki kar kalınlığının ise 1 metre 85 santimetre olduğunu açıkladı. Saraç, önümüzdeki 5 gün içerisinde yağış beklemediklerini, vatandaşlarıda çığ, don ve buzlanma riskine karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Özellikle eğimli arazilerde çığ tehlikesinin daha fazla bulunduğunu, vatandaşların bu bölgelerde daha dikkatli olmalarını istedi.
350 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Ümit Kurtkan ise Bitlis merkez ve ilçelere bağlı 350 köyün ulaşıma kapandığını söyledi. Kurtkan, 10 ayrı şantiyede 84 personel ve 55 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, 3 gün içerisinde bütün köy yollarını ulaşıma açacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!