Bitlis’te 91 bin 257 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te 91 bin 257 öğrenci yarıyıl tatiline girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 13:08

Bitlis’te 91 bin 257 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) - BİTLİS’te düzenlenen karne dağıtımında konuşan Vali Ahmet Çınar, çocukların çocukluluklarını yaşayamadıklarını belirterek, öğrencilere tatilde eğlenmelerini ve bol bol kayak yapmalarını tavsiye etti.
Bitlis'te 91 bin 257 öğrenci ile birlikte 5 bin 468 öğretmen ve yönetici de bugün yarıyıl tatiline girdi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz merkez MNG Kargo İlkokulu ile Şükr-i Bitlis Orta Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Vali Çınar sınıfları tek tek gezerek, öğrencilere karnelerini verdi.
Karne dağıtım töreninde konuşan Vali Çınar, çocuklarında haklarının olduğunu ve onlara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Vali Çınar, Bitlis'te 91 bin 257 öğrenci karne aldığını belirterek, çocuklara eğenmelerini ve bol bol kayak yapmalarını tavsiye etti. Yarıyıl tatilinde her gün 100 öğrenciye kayak yaptırılacağını açıklayan Vali Çınar şöyle konuştu:
"Bizim de projelerimiz var. Her gün en az 100 öğrenciye kayak yaptıracağız. Hep konuşulan şey gereksiz yerde çocuklarımızı koşuşturuyoruz. Yarıştırıyoruz. Çocukluklarını onlara rahat yaşatmıyoruz gerçekten. Bu sınav ve ders baskısıyla çocuklarımız uzun yıllar perişan oluyorlar. Bununla ilgili devletimizin elbette çalışmaları var. Sistemde bazı değişiklikler var. Ama daha da fazlasına ihtiyaç duyuyor. Dolaysısıyla onlar çocukluklarını yaşamalı. Artık çocukluklarımızın hakları var. Çocukluk haklarına saygı göstermeli. Onları topluma ve cemiyete hazırlamamız lazım. Çok bilgi, her şeyi, bilmek fayda vermiyor. Birçoğu gereksiz kalıyor. Dolayısıyla öğretim yanında eğitim kısmına çok önem vermek gerekiyor. Bu benim şahsi fikrimdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!