Bitlis'te 8 engelliye tekerlekli sandalye

Güncelleme Tarihi:

Bitliste 8 engelliye tekerlekli sandalye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:42

Bitlis'te 8 engelliye tekerlekli sandalye

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-ARTIK Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Derneği (ASİBED) ile Kızılay Bitlis Şube Başkanlığı tarafından engellilere 8 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı. 

ASİBED binasında gerçekleştirilen dağıtım törenine Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Yeter Pürmüslü, engelliler ve Kızılay gönüllüleri katıldı. ASİBED tarafından tespit edilen 8 kişiye Kızılay Bitlis Şubesi tarafından getirtilen tekerlekli sandalyeler hak sahiplerine teslim edildi. Dağıtım töreninde konuşan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bugün sağlıklı olduğumuza bakmamalıyız. Yarın bizlerde engelli birere birey olabiliriz. Bu arkadaşlarımıza yeni sandalyelerini teslim ediyoruz. Güzel günlerde kullansınlar" dedi. 

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç ise, Kızılay şubesi ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucunda derneğe üye 8 kişiye yeni tekerlekli sandalyelerini teslim ettiklerin söyledi.  Tutgaç, "Keşke yılın her günü hatırlansak ve önümüze çıkarılan engellerle ilgili görüşebilsek. Ancak bu mümkün olmuyor. Bizim engellerimizin başında coğrafi koşullar geliyor. Buna da yetkililerimizin yapacağı çok şey yok. Ancak hafta dolayısıyla bizleri ziyaret eden ve etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!