Bitlis’te 15 Temmuz şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te 15 Temmuz şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 16:09

Bitlis’te 15 Temmuz şehitleri anıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü Faysal Geylani, kurum amirleri ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldılar. Bitlis Valisi Ustaoğlu, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek şöyle konuştu:
"O gece yaşadıklarımız, Allah korusun bu memlekette ezanlarımızın susması, bayrağımızın inmesi tehlikesi ile devletimiz adeta bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ama bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi canı pahasına memleketi uğruna nasıl ki 100 yıl önce yedi düvele karşı kurtuluş savaşında verdiği o ruhu ile o heyecanı ile bir kez daha kahramanlığını göstererek, darbeye darbe ile karşılık vererek, ezanlarımızın susmasını önledi. Bayrağımızın inmesi ve devletimizin parçalanmasının önüne geçti. İşte bugün burada hepsinin mekanı cennet olsun. Binlerin üzerinde de gazilerimiz oldu. Bunlara milletimiz minnettardır. Hepimiz millet olarak, vatandaş olarak şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz.”
Şehitlik programının ardından Bitlis merkez Ulu Cami'de düzenlenen mevlide katılan Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler mevlidi dinledi. Duaların edildiği mevlit sonrası vatandaşlara yemek ikram edildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!