Bitlis ve Şırnaklı öğrenciler Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Bitlis ve Şırnaklı öğrenciler Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 17:36

Bitlis ve Şırnaklı öğrenciler Antalya'da

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 'BİZ Anadoluyuz Projesi' kapsamında Bitlis ve Şırnaklı öğrenciler, 3 günlük tatil için Antalya'ya geldi.

Biz Anadoluyuz Projesi, doğu ve güney doğu illerinden 15 yaş altı çocukları batı illerindeki akranlarıyla bir araya getirmeye devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar Bitlis'ten 989, Şırnak'tan 920 olmak üzere toplamda 1909 çocuk Antalya'ya geldi. Ortalama 190 kişilik kafilelerle Antalya'ya gelen öğrenciler günlük tatilin ardından memleketlerine uğurlanıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı ve Antalya Valiliği himayesinde yürütülen projede Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Müftülük ve Emniyet Müdürlüklerinden görevlendirilen personeller çocukların huzur içerisinde Antalya'da seyahatlerini tamamlamaları için çalışıyor.

ANTALYA'YI ÇOK SEVDİLER

Karşılıklı sevgi ve gönül köprülerinin kurulması hedeflenen proje kapsamında gelen öğrenciler Antalya'nın tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini ziyaret etti eğlence parklarında doyasıya eğlendi. Öğrenciler memleketlerine unutulmaz anılarla uğurlandı. Antalya'yı çok beğendiklerini, Antalya'nın her şeyiyle çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden öğrenciler, deniz görmek, teleferiğe binmek, hayvanat bahçesine gitmek gibi hayatlarında birçok ilki Antalya'da gerçekleştirmenin de heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

17 Aralık 2017 Pazar günü son kafilenin Antalya'dan uğurlanacağı proje kapsamında üçer günlük periyotlarla toplamda 2479 öğrencinin Antalya'ya gelmesi hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!