Bitlis Valisi Ustoğlu: Son 1 yılda 120 teröristin etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Valisi Ustoğlu: Son 1 yılda 120 teröristin etkisiz hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:38

Bitlis Valisi Ustoğlu: Son 1 yılda 120 teröristin etkisiz hale getirildi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgede 240'a yakın terörist olduğunu tahmin ettiklerini, son 1 yıl içerisinde bunlardan 120'sinin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Vali Ustaoğlu, "Allah'ın izniyle muhakkak inlerine de gireriz gereğini de yaparız. 2 gündür bölgede operasyonlarımız devam ediyor. Bugün güzel sonuçlarını da arkadaşlarımız alıyor. Yine bu sabah 2 terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bunların her biri tek tek ele geçirilecek" dedi.
Son kararname ile 2 hafta önce Bitlis Valiliği'ne atanan Vali İsmail Ustaoğlu, kentteki gezi ve incelemelerini sürdürürken, Kültür Merkezin'de de merkeze bağlı köy muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kütük, İl Emniyet Müdür Fatih Kaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi ve bazı kurum amirleri de katıldı. Kentin tarihi ve turistik mekanlarını anlatan Vali Ustaoğlu, tarihi derinlikleri binlerce yıl öncesine dayanan yaklaşık bin yıldır İslama sancaklık yapmış kentin hizmetin en güzeline layık olduğunu söyledi. Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu, terörle değil, inanç ve kültür turizmi ile anılması gerektiğini belirten Vali Ustaoğlu, şöyle dedi:
"Bu toprakların kıymet ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bu topraklar üzerinde bölücü, Marksist, Leninist bir ideolojinin hüküm süreceği bir alan olmaması lazım. Bu çok vahim ve üzücü bir durum.  Herkes elini taşın altına koyup bu toprakların kıymetini bilecek.  Başta Muhtarlarımız olmak üzere buranın tüm ileri gelenlerinin bu coğrafyada bunun kıymetini bilerek, hesap ederek düşünmesi lazım. Türkülere konu olmuş, medrese, minareleriyle tam bir Osmanlı, İslam şehrini andıran bu coğrafyanın ateist bir ideolojinin sürdüreceği bir alan değil. Onun için bizim bunun kadrini ve kıymetini iyi bilerek bu topraklara el birliğiyle sahip çıkmamız gerekiyor."
Vali Ustaoğlu, bölgede terörle mücadelede azimli ve kararlı bir duruş sergilendiğini, son 1 yıl içerisinde 120 teröristin etkisiz hale getirildiği, terörle mücadelede muhtarlara da önemli görevlerin ve sorumlulukların düştüğünü söyledi. Vali Ustaoğlu şöyle konuştu: 
"Burada bu mekanizmayı güçlü tutuğumuz sürece biz her dağda, her vadide her mağarada Allah'ın izniyle muhakkak inlerine de gireriz gereğini de yaparız. 2 gündür bölgede operasyonlarımız devam ediyor. Bugün güzel sonuçlarını da arkadaşlarımız alıyor. Yine bu sabah 2 terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bunların her biri tek tek ele geçirilecek. Son bir yıl içerisinde özellikle bölgemizde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 120. Bu da bölgede yüzde 50 oranında başarılı olduğumuzu ortaya koyuyor. Bölgemizde 240'a yakın terörist olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi ele geçirildi. Ölü ve diri olarak ele geçirilenler var. Allah'ın izni ile her dağda her ovada mücadele eden jandarma, özel harekat polisleri ve korucularımız mücadelelerini sürdürüyor. Bu coğrafyanın kaderini kendi kaderi bilip bu bölgenin kaderini değiştirmeye çalışanlar bölgedeki korucularımızdır. Burada bizler bir yerde gelip geçici oluruz. Ben de komutanlarımız da. Ancak buranın gerçek sahipleri sizlersiniz. Halkımız da bu kararlı mücadelenin yanında durduğu müddetçe bu hainler ne amaçlarına ulaşabilir, ne de burada barınabilirler. Burada bizim en önemli gücümüz başta korucularımız olmak üzere sivil halkımızdır. Burada çok derin duygularla görev yapıyorum. 15 Temmuz'da da bu milletin gösterdiği duruş, tarihi kahramanlıkların yanında bize bir kez daha gösterdi ki, Allah'ın izniyle ne bayrağımızı indirebilirler ne ezanımızı susturabilirler ne de bu vatanımızı bölebilirler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!