Bitlis Valisi Çınar: Siyaset adı altında taşeron örgütün uşaklığını yapmaktalar

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Valisi Çınar: Siyaset adı altında  taşeron örgütün uşaklığını yapmaktalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 14:38

Bitlis Valisi Çınar: Siyaset adı altında taşeron örgütün uşaklığını yapmaktalar

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valisi Ahmet Çınar, Ahlat'ın Ovakışla Beldesi Belediyesi'ne yapılan kayyum ataması ile ilgi açıklamalarda bulundu. Terör olaylarına da dikkat çeken Vali Çınar, "Türkiye'de belli bir kesim, siyaset adı altında çözüm arayacağını bütün ülkemizdeki insanlara beyan ederlerken, maalesef cesaretli ve onurlu bir duruşla barışa yönelik çabalar sarf etmek yerine taşeron örgütün doğrudan milisliğini, uşaklığını yapmaktalar"dedi.
Ahlat'ın Ovakışla Beldesi'nde 11 Ekim'de gözaltına alınan ve önceki gün tutuklanan DBP'li Belediye Eş Başkanları Ahmet Demir ve Servin Karakoç'un 2 gün önce çıkarıldıkları mahkemece tuklanmalarının ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atandı. Vali Ahmet Çınar da makamında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çınar, kayyum atamasının yanısıra terör olaylarına da dikkat çekti. DHKP-C, PKK, PYD, DEAŞ ve en son olarak FETÖ'nün aynı dönemde aynı anda hep birlikte saldırdıklarını anlatan Vali Çınar, bu saldırılara rağmen Türkiye'nin bir masal devi gibi büyük bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin kökleri çok derinlerde olan artık yeni filizler vermeye başlayan, dünya sahnesindeki yerini almaya başlayan adil bir ülke olduğunu da belirten Vali Çınar şöyle konuştu:
"Ülkemiz büyük bir saldırı ve tehdit altında. Biz millet olarak elbette ki bundan korkmuyoruz. Ama tedbirli ve uyanık davranmak, gençlerimizi ve halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek durumundayız.Hepimiz bu tür örgütlere karşı uyanık, dimdik ve karşısında olmamız gerekiyor. Fakat Türkiye'de belli bir kesim siyaset adı altında çözüm arayacağını bütün ülkemizdeki insanlara beyan ederlerken, maalesef cesaretli ve onurlu bir duruşla barışa yönelik çabalar sarf etmek yerine taşeron örgütün doğrudan milisliğini, uşaklığını yapmaktalar. Onların propagandacısı olarak çalışmaktalar. Bir kısmı diyorum. Dolayısıyla bizim ilimizde de aynı durumlarla karşılaşıyoruz. "
Vali Çınar, son olarak Ahlat ilçesinin Ovakışla beldesinde uzun süredir takiple yapılan ve savcılığın çalışması neticesinde ev ve iş yeri aramaları dosyalar, deliller ortaya konmak suretiyle bir operasyon yapıldığını da söyledi. Vali Çınar, "Belediye başkanı, eş başkanı ve belediye 2 meclis üyesi mahkemece tutuklandılar. Tabi tutuklamalar neticesinde hizmetlerin devam edebilmesi ve hizmetlerin verilebilmesi için orada yaşayan halkımızın, insanların mağdur edilmemeleri için mecburen yasalarda öngörülen bir kayyum atamak gerekti. Bizde dün itibariyle Ahlat Kaymakamımızı Ovakışla beldemize kayyum olarak atadık. Kaymakamlığını yaparken kendi ilçesine bağlı ve bütün meseleleri bilen bir kişi olarak beldesinin de belediye başkanlığını da fiilen yapmış olacak "dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!