Bitlis’te Doğal Dondurma Karlı Pekmez Keyfi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Doğal Dondurma Karlı Pekmez Keyfi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 15:18

BİTLİS VALİ VEKİLİ SALİH ALTUN, HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE DOĞAL DONDURMA OLARAK NİTELENDİRİLEN KARLI PEKMEZİ TATMAK İÇİN KİLOMETRELERCE YÜRÜYÜP NEMRUT DAĞI’NIN ZİRVESİNE ÇIKTI.

Bitlis Vali Vekili Salih Altun, havaların ısınmasıyla birlikte doğal dondurma olarak nitelendirilen karlı pekmezi tatmak için kilometrelerce yürüyüp Nemrut Dağı’nın zirvesine çıktı.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ile birlikte Nemrut Dağı’na çıkan Altun, hakiki üzüm pekmezi ile karı karıştırarak yiyip “Yaz mevsiminde hem kışı yaşıyoruz hem de doya doya karlı pekmez yiyoruz” dedi.
Şanlıurfa’dan Bitlis’teki Nemrut Dağın’ı ve Krater Gölünü gezip görmeye gelen misafirlere de karlı pekmezi ikram etmeyi unutmayan Salih Altun gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu karlı pekmez kış aylarında yağan karla yapılan bir şey değildir. Yaz aylarında her tarafta kar kalktıktan sonra yüksek dağların zirvelerinde kalan karla yapılıyor. Hakikaten özellikle Bitlis’te bu karlı pekmez meşhur bir tatlıdır. Şuanda Antalya’da vatandaşlarımız denize giriyor. Biz burada Bitlis’imizin geleneksel doğa tatlılarından olan karlı pekmezi yiyeceğiz inşallah” dedi.
Bitlis Vali Vekili Salih Altun, Nemrut dağının 28 kilometrelik turizm yolunun bittiğini ancak buralara daha çok sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Altun, “Bu mevsimde Nemrutta halen kar var. Burası yaz kış turizm açısından çok önemli bir yer. Bu sene tabi 28 kilometrelik nemrut turizm yolu bitti. Nemrut Dağı’nda muhteşem bir kayak tesisimiz de mevcuttur. Kayak tesisimize çevre illerden de çok gelenler oluyor. Yazın kışın olduğu gibi ayrı bir doğa güzelliği var. Zirveden bakılınca Nemrut Krater Gölü manzarası buradan bakıldığı zaman Van Gölü manzarası eşsiz güzelliğe sahip bir durumda. Burası Türkiye’mizin coğrafi yapısı ve güzelliği ile alakalı bir şey, memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım. Bu güzel memlekete hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Hem Nemrut Milli Parkı’nı hemde doğayı koruyarak burayı tam anlamıyla turizme kazandırmamız lazım. İnşallah buraları daha da çok tanıtıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa’dan oğullarının mezuniyet töreni için Bitlis’e gelen Güler ailesi, Nemrut Dağın’ı ilk kez gördüklerini ve ilk kez de karlı pekmez yediklerini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!