Bitlis şehitleri memleketlerine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis şehitleri memleketlerine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 11:40

Bitlis'in Hizan İlçesi Gayda Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 5 asker ile Hizan'ın Nazar bölgesindeki çatışmada şehit olan köy korucusu için Bitlis'te tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene 2 çocuğu ve üsteğmen olan eşi Ömer Bozkurt'un üniformasını giyerek katılan acılı şehit eşi Handan Bozkurt'un "Bayrakları, bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğruna ölen varsa vatandır" diyerek göz yaşı dökmesi, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Hizan’ın Nazar bölgesinde PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için önceki akşam geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu operasyon sırasında çıkan çatışmada köy korucusu Musluh Yaldız şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Bölgedeki operasyonu tamamlayıp dün öğlen saatlerinde dönüşe geçen askerleri taşıyan konvoya ise Gayda Köyü yakınlarında PKK’lı teröristler tarafından bombalı tuzak kuruldu.

Hizan’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta öğlen saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt, Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen, Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçi ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir şehit oldu.

Haberin Devamı

Şehit asker ve köy korucusu için bugün İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, şehit yakınları, silah arkadaşları ve yaklaşık bin kişi katıldı. Hazin tören şehit cenazelerinin tören alanına getirilmesi ile başladı. Ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehit yakınlarının güçlükle ayakta durduğu törende Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bir konuşma yaptı. Vali çınar şöyle konuştu:

"Hepimizin acısı çok büyük. Başımız sağolsun. Özellikle şehitlerimizin yakınlarına Allah sabırlar versin. Hepimiz görüyoruz ki demokrasi götürüyoruz diye Irak'ı Suriye'yi cehenneme çevirdiler. Bombalarla çoluk çocuk demeden katlettiler. Nereye gittilerse cehenneme çevirdiler. Artık hepimizin bu ahmaklıktan dönmemiz gerekir. Mafyanın uyguladığı gasp, ahlaksızlığı yapıyorlar. Türkiye, dünyanın yeni aktörüdür. İslam dünyasının umududur. Türkiye'nin büyümesinden korkarak her türlü oyunu oynuyorlar. Kontrolden çıktıkları için bunu yapıyorlar. Saldırılar oldukça Türkiye büyüyen bir devlet oluyor. Şehitlerimizin uğruna can verdiği bu bayrağı üzerlerine örtü olarak aldılar. Adam öldürmek kolaydır. Zalimler, egemen ülkelerine ihanet edenle var. FETÖ gibi bir örgüt, milletin çocuklarını terörist yaparak milletin başına bela etti. Ne kadar kötü söz söylesek yetmeyecek. Şeytani planlar kurarak bu çocukları kandırarak onların ölmelerine sebep oluyorlar. Hukuk açısından artık hiçbir şey eskisi gibi kalmayacak. Bazı şerefsiz imamlar, muhtarlar, öldürenler, köydekiler, teröre destek verenler hukuk çerçevesinde bunun hesabını verecekler. Etek giyip, bombalayanlar ülkemizin hayatını mahvedenler her şey ortada. Van’da, Elazığ’da eylemler yaparak adam öldürenler adam gibi ölmek, vatan için ölmek, şehit olmak önemli olandır. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından dualar edildi. Bu arada, tören iki çocuğunu alarak katılan Şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt'un acılı eşi Handan Bozkurt'un bayrağa sarılı eşinin tabutuna sarılıp, "Bayrakları, Bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır" diyerek göz yaşı dökmesi törene katılanlara duygusal anlar yaşattı. Şehidin yakınları törene katılan kadın askerler tarafından teselli edildi.

Törenin ardından Şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt Ankara Sincan’a, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk Van’ın Çatak ilçesine, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen Gaziantep’in Şahinbey ilçesine, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır’ın Bağlar İlçesine, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir Balıkesir’in Sındırgı ilçesine, Şehit Geçici Köy Korucusu Musluh Yaldız ise Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda Köyü'ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!