Bitlis-Erzurum gönül köprüsü buluşması

Güncelleme Tarihi:

Bitlis-Erzurum gönül köprüsü buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 18:09

Bitlis-Erzurum gönül köprüsü buluşması

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA) - BİTLİS- Erzurum Gönül Köprüsü Buluşması kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva yerleşkesinde program düzenlendi.
Programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları, bazı kurum amirleri, işadamları ve partililer katıldı. Halkoyunları gösterileri ile başlayan programda Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi M. Törehan Serdar tarafından Bitlis’i anlatan slayt gösterisi sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, terörle 40 yıldır mücadele edildiğini, bölge halkının terörden çok çektiğini fakat bunun sadece bölgenen değil Türkiye'nen derdi olduğunu söyledi.
EN BÜYÜK EKSİKLİK İŞSİZLİK
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'in tarihinden bahsederek bütün ilçelerin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Bitlis'te hayat şartları ve mevsim şartlarının çok sert olduğunu dabelirten Demiröz, şunları söyledi:
"İlçelere ve köylere ulaşmak mümkün değildi. 2000’li yılardan sonra yollarımız yeniden yapıldı. Köylerimizin halen eksiklikleri var. Eğitimde Bitlisli işadamlarının destekleriyle iyi bir yerdeyiz. En büyük eksikliğimiz işsizlik. Bölgenin insanları çok çalışkan ancak mevsim kısa olması nedeniyle bir şey yapılamıyor. Üretim çok az. Herkes devlet memuru olamıyor. Bu ilin en büyük sorunu işsizlik. Adilcevaz’da Pomza çıkıyor. Biz bunu işlemeden satıyoruz. İnşaat malzemesi olarak kullanılan bu malzeme üzerinde çalışılabilir. Madenlerimiz var. Nemrut krater gölümüz var. Termal kaplıcalar yapılabilir, enerji üretilebilir. En uygun şekli ile bugün terör olmazsa turizm var. Kayakta iyi sporcular yetişiyor. Kış sporları yaz sporlarına uygun alanlarımız var. Bisiklet yarışları inanç turizmi olsun herşeye müsait. Tek sıkıntımız güvenlik. Bu ülkemizin 40 yıldan beri uğraştığı bir sorun bu fedakar millet terörü de kökünden söküp atacak. Bu coğrafya kardeşçe yaşadı bundan sonrada yaşayacak."
Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise Bitlisin terörden yana çok anılmaya başlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Burada şunu söylemek istiyorum. Bugünkü emperyalist devletle ben buna mafya diyorum. Jandarma hukuki bir terimdir. Mafya kötülük yapar, öldürür, tehdit eder. Bunlar aslında bir devlet değil, terör örgütüdür. 100 yıl önce Çanakkale’ye ne için geldilerse bugünde İslam kalbine vuruş için Suriye’ye geldiler. Özellikle Kürt kardeşlerimizin bunu bilmeleri gerekir demokrasi götürüyoruz diye gittikleri bütün toplumlar cehenneme döndü. Suriye, Yemen, Irak aklınıza ne gelirse bunların büyük çoğunluğu Müslüman ülkeler. Birbirlerine kırdırırken madenlerini kullanmaya başlıyorlar. Bunu görmemek büyük bir ahmaklık. Bugün DAEŞ, YPG, PKK, FETÖ hepsi bir oldu. Mehmet Akif buna medeniyet denilen vahşet demiştir. Gerizekalı, ahmak, alçak bu örgütleri bizim üstümüze salıyorlar. Gerilla deyip gönderdikleri hepsi ölüp gidiyor. Bir yerden dönmek gerekir bizde bunun için mücadele ediyoruz. Bir general sohbet esnasında 'Örgütün, PKK'nın merkezi Kandil'dir. Kalbi Diyarbakır, omurgası ve beli Bitlis'tir' dedi. Bitlis'in coğrafik yapısı dağlık ve geniş ormanlık alanlara sahip. Fare gibi ormanlara girip çıkıp saklanıyorlar. Eylem yapıyorlar. Ama sorun yok. Hepsinin hakkından geliyoruz ve geleceğiz. Bunun için ölmek gerekiyorsa, ölürüz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!