Bitlis Eren Üniversitesi 15 Temmuz Paneli düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Eren Üniversitesi 15 Temmuz Paneli düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:33

Bitlis Eren Üniversitesi 15 Temmuz Paneli düzenledi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” konulu panel gerçekleştirildi. Paelde konuşun BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım CHP'nin 'Adalet' yürüyüşünü eleştirerek, "Sözde adalet yürüyüşü yapıyorlar. Orada rektörler akademisyenler var. Bir tarafa selam vererek yürüyorlar. Ama bilsinler ki canlarını ortaya koyan rektörler de var" dedi. 

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Konferans salonunda "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız" konulu panel gerçekleştirildi. Gerçekleşen panelin açılış konuşmasını Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım yaptı. Yardım konuşmasında, “İnsanlar başlarına ne geleceğini bilmeden belki abdestini alamadan şahadete hazır bir şekilde sokaklara indiler. Üstündeki elbisesi kendine kefen olarak görüp sokaklara indiler. Şahadet zaten böyle bir şeydir” dedi.

“2023 TEREDDÜTSÜZ HIZLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜYORUZ”

Kaygı etmeye gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Yardım şöyle konuştu:
“Biz bu asil duruşumuz olduğu sürece Allahın yardımı ile hiç bir şeyden zaten korkmuyoruz. Ama kaygı etmeye bile gerek yoktur. Onlar bizden kaygılansınlar, bizden korksunlar 2023 tereddütsüz hızlı bir şekilde yürüyoruz. İstedikleri kadar plan yapsınlar. Bize bir şey yapamazlar. Biz yolumuzdan ayrılmıyoruz ve ayrılmayacağız da. Sözde adalet yürüyüşü yapıyorlar. Orada rektörler akademisyenler var. Bir tarafa selam vererek yürüyorlar. Ama bilsinler ki canlarını ortaya koyan rektörler de var. Akademisyenler de var. O gece ilk şehit olanlardan biri Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanının kardeşi Prof. Dr. İlhan Baran'dı. Artık akademisyenlerde hazırdır. Biz toplum olarak zaten şahadetimizi içmeye hazırız. Sadece bir şeyi iyi bilmek lazımdır ki bizim gücümüz birliğimizde, kardeşliğimizdedir. Bu gün kendi topraklarımızda huzuru güveni kardeşliği tescil etmek için çaba sarf etmek zorundayız. Ama şunu iyi bilmek lazım ki sınırımızın dışında da bize ihtiyacı olanlarda var. Nereye gidersek gidelim her tarafa güven götürüyoruz.

Daha sonra moderatörlüğünü BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın yaptığı ve Yard. Doç. Dr. Erdem Karaca, Yard. Doç Dr. Ahmet Özdemir, Okutman Muhammed Zahid Kuldaş, Yardımcı Do. Dr. Adem Palabıyık, Yard. Doç. Dr. Hatice Özdil panelist olarak katıldı. Yaklaşık 2 saat süren panelin sonunda panelistlere günün anısına plaketler verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!