Bitlis Belediyesi kaldırımları işgal eden esnafı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Belediyesi kaldırımları işgal eden esnafı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 15:35

Bitlis Belediyesi kaldırımları işgal eden esnafı uyardı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezindeki esnafların kaldırımları işgal etmelerini önlemek amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı.

Vatandaşlara ait olan kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesi, Bitlis Belediye Başkan Vekili Vali Ahmet Çınar’ı harekete geçirdi. Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez en önemli icraatlarından biri olan ve vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılanarak destek gören kaldırımların yayalara bırakılması çalışmaları devam ediyor.

Özellikle ana caddeler üzerindeki esnafların hem kaldırım hem de araçların geçtiği karayolu üzerine işyerlerini gösteren tabelalarını koymaları, mallarını sergilemeleri ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Birçok işyeri tarafından da işgal edilen kaldırımlar Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler sonucu temizlenmeye başlandı.

Kaldırımların yayalara bırakılması konusunda kararlı olan Bitlis Belediye Başkan Vekili Vali Ahmet Çınar, halkın sesine kulak vererek bu yöndeki sıkıntının acilen çözüme kavuşturulması talimatıyla zabıta ekipleri esnaf ve kaldırım işgalleri üzerine denetimlerini sıklaştırdı. 

Vatandaşlar, “Şimdi Bitlis çok daha yaşanır duruma geldi.  Kaldırımların bizlere ait olması gerekirken esnaflar tarafından şuursuzca yapılan işgaller sonucunda bizler kaldırımları maalesef kullanamaz duruma gelmiştik. Esnaflar kahvehaneler kaldırımı işgal etmeleri ve mallarını kapılarının önüne sergi açarak bizlerin haklarını adeta gasp ediyorlardı. Başkanımıza bu icraatı nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

“KALDIRIMLAR HALKA GERİ VERİLECEK”

Bitlis Belediye Başkan Vekili Vali Ahmet Çınar,”Kentimizde işgal edilen kaldırımların insanların kullanımına bırakılmasını sağlamak için Belediye Zabıta Müdürlüğümüz çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında sorun yaratan ve insanların yoğun olarak gezdiği kent merkezinde daha önceki belediye yönetimi tarafından izin verilen seyyar satıcı ve işportacılara Belediye Zabıtamızca kaldırımları terk etmeleri için tebligat yapılarak 15 günlük bir süre verilmiştir. Artık insanlarımızın sahillerde de özgür ve huzurlu bir şekilde aileleri ile birlikte gezmelerini istiyoruz. Yeni belediye yönetimi olarak nasıl ki kaldırım işgallerini önleyerek vatandaşlarımıza bırakılmasını sağlıyorsak kaldırımlarında bu tür işgallerden temizleyip halkımızın istifadesine sunacağız. Kent  sınırlarımız içinde ki kahvehaneler, manavların, fırınların, marketlerin ve bunların satışını yapan işyerlerinde de denetimlerimiz sürüyor. Etiket kontrolü, ürün gramajı ve üretim yerlerinin hijyen koşulları, çalışanların kıyafetleri, yangınlara karşı işyerlerinin alması gereken önlemlerin yeterliliği ile ilgili denetimlerde aralıksız olarak devam edecek. Tespit edilen eksikliklerle ilgili olarak işyerlerine bunların tamamlanması için süre verilmiştir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!