'Bitirim Zeki'nin adı meydana verildi

Güncelleme Tarihi:

Bitirim Zekinin adı meydana verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 12:11

'Bitirim Zeki'nin adı meydana verildi

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, bir dönem Yeşilçam'ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santim boyundaki 'Bitirim Zeki' lakaplı Zeki Keskin'i onurlandırarak, büfesinin karşısındaki meydana ismini verdi.
Sivas'ın Ayli Köyü'nde dünyaya gelen ve doğuştan boy kısalığı bulunan 73 yaşındaki Zeki Keskin, 16 yaşında ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosunda seyirci karşısına çıktı. Keskin, daha sonra 'Fabrikanın Gülü', 'Karayılan', 'Kasımpaşalı Recep' ve 'Ana Beni Eversene' gibi Yeşilçam filmlerinde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur gibi sanatçılarla kamera karşısına geçti. 1964 yılında 'Fabrikanın Gülü' filminin Zonguldak'ta yapılan galasından dönüşte trafik kazası geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Keskin, uzun süren bir tedavinin ardından Yeşilçam macerasını sonlandırarak memleketi Sivas'a döndü. 51 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından Sirer Caddesi'nin girişinde kendisine verilen 2 metrekarelik büfede satış yapıp geceleri de konaklayarak hayatını sürdürmeye başladı.
Sivas halkı tarafından çok sevilen ve sık sık haberlere konu olan 'Bitirim Zeki' ve çevre halkının talepleri üzerine Sivas Belediyesi, yıllardır aynı yerde bulunan büfesinin hemen karşısında oluşturulan mini meydana onun ismini vermeyi kararlaştırdı.
'ÇOK MUTLUYUM, ÇOK GURURLUYUM'
Meydana isminin verilecek olmasını büyük bir sevinçle karşılayan Zeki Keskin Belediye Başkanı Sami Aydın'ı telefonla arayarak teşekkürlerini iletti.  Meydana isminin verilmesinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirten Keskin, "Büfemin karşısındaki meydana sayın başkanım Sami Bey benim ismimi verdi. Bunun için çok mutluyum, çok gururluyum. Sivas halkına da teşekkürlerimi bildiriyorum. Meydana ismimin verilmesinden dolayı çok mutlu oldum, dünyalar benim oldu. Bir eserim kaldı. Sami Başkanımdan istemiştim, kabul etti sağ olsun, var olsun. Bunun için çok mutluyum. Açılış yapılacak Milli Eğitim Bakanım İsmet Yılmaz gelecek, açılış yapacağız. Çok mutlu oldum, bir yaş daha küçüldüm. Çünkü bir hatıram kalacak Sivas halkına. İstedim ki bir eserim kalsın. Aşık Veysel'in eseri kaldı da niye Bitirim Zeki'nin bir eseri kalmasın. 73 yaşındayım bir daha mı dünyaya geleceğim. Ömrümüz doldu gidiyor. Aşık Veysel'in dediği gibi, 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece'. Yaşımız doldu, ömür bitti. Başkanıma minnettarım. Bütün Sivas halkına teşekkürlerimi bildiriyorum" dedi.
'YAKIN ZAMANDA TABELASINI ASACAĞIZ'
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da Belediye Meclis'ine karar alındığını ve yakın zamanda tabelasının asılacağını ifade ederek şöyle konuştu: 
"Bitirim Zeki şehrimizin önemli simalarından bir tanesi. Kendisi o bölgede yaşıyor, o bölgede bir kulübe gibi hem ticaretini yaptığı hem mekan olarak kullandığı bir yeri vardı. Oranın bizden kışın soğuk, yazın sıcak olması nedeniyle yalıtımlarını yapmamızı talep etmişti. Onları yaptıktan sonra o bölgede oluşturduğumuz yeni küçük bir meydan var. Buraya kendi adının verilmesini talep etti. Biz de belediye meclisi olarak bunu değerlendirdik. Arkadaşlarımız da bu talebi yerinde buldular ve o şekilde meclis kararıyla o alana 'Bitirim Zeki Meydanı' ismini verdik. Yakın zamanda da inşallah tabelasını asacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!