Bitirim ikili Cimbom’u Avrupa’da 2.’liğe taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Bitirim ikili Cimbom’u Avrupa’da 2.’liğe taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 07:59

Ligde Umut ve Burak ile toplam 9 gol bulan G.Saray, maç başına 3 gol ortalaması ile Bayern Münih’ten sonra en golcü 2’nci lider oldu.

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig’de sezona iyi bir başlangıç yapan ve liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, geride kalan 5 hafta sonunda ligin en çok gol atan takımı oldu. Sarı kırmızılılar, Avrupa’nın önde gelen liglerindeki liderler içinde de en golcü ikinci takım olarak dikkat çekti.
Ligde 5 haftada rakip fileleri 15 kez havalandırıp, maç başına 3 gol ortalaması tutturan G.Saray, 4 maçta 14 gol kaydedip, 3.5 ortalama yakalayan Almanya Ligi lideri Bayern Münih’in ardından Olympiakos ile ikinciliği paylaştı.
Sarı kırmızılıların bu başarısında en büyük pay ise Burak-Umut ikilisine ait. Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor’da birlikte oynayan iki futbolcu, G.Saray’ın ligdeki 9 golüne imza attı. 5 gol kaydeden Umut ve fileleri 4 kez havalandıran Burak, toplam 9 golle sarı-kırmızılıların 17 rakibinin 14’ünden fazla skor üretti. Dokuzar golü bulunan Kasımpaşa ve Eskişehirspor kadar gol atan bu ikili, sadece 5 maçta 12 gol kaydeden Beşiktaş’ı geçemedi.

Haberin Devamı

Elmander’i kulübeye gönderecekler

UMUT-Burak ikilisinin formu Elmander’i yedek kulübesine gönderiyor. Özellikle Burak’ın son maçlarındaki performansından çok memnun olan Fatih Terim, bu futbolcuya Ordu maçında da ilk 11’de yer verecek.

Tek başına 7 puan kazandırdı

BURAK Yılmaz, bu sezon transfer olduğu Galatasaray’a, 4’ü kulübeden geldiği maçlarda olmak üzere tam 7 puan kazandırdı. Oynadığı 194 dakikaya 4 gol sığdıran yıldız, 48 dakikada bir gol atma başarısı gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!