Bitir işi Aslan'ım

Güncelleme Tarihi:

Bitir işi Aslanım
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

G.Saray, Mecidiyeköy'de tarihi sınava çıkıyor

Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ı ağırlayacak olan G.Saray, sahadan zaferle ayrılırsa, çeyrek finali garantileyecek ve bir ilke daha imza atacak. Bu zorlu maçı Alman hakem Hellmut Krug yönetecek.

G.Saray dönüm noktasında... Sarı kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi'nde uzun zamandır arzu ettiği çeyrek finale çok yaklaştı. İtalya'da 2-2 berabere kaldığı Milan'ı ağırlayacak olan sarı kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda hiç yenilmediği rakibini bu sefer de yenerse, bir ilke daha imza atacak. Bu zorlu karşılaşma saat 21.45'te başlayacak.

Alman hakem Hellmut Krug'un yöneteceği karşılaşma Star'dan naklen yayınlanacak. G.Saray’da, cezalı olan Vedat ve Bülent Akın yok, sakatlıkları süren Ergün ile Suat’ın durumları ise maç saatinde belli olacak. Milan’da ise cezalı Gattuso ve Helveg ile sakat olan kaleci Abbiati, Albertini, Ambrosini, Costacurta, Redondo ve Roque Junior G.Saray karşısında oynamayacak.

İşte çeyrek final hesabı

G.Saray'ın bu akşamki Milan maçı, tarihinde bir ilke daha imza atarak Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalması açısından şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarının en kritiği. İşte bu akşam alınabilecek sonuçlara göre G.Saray'ın çeyrek final şansı.

1- G.Saray, Milan'ı, Deportivo da PSG'yi yenerse:

G.Saray gruptan çıkmayı garantiler. Son maçta Deportivo, Milan'ı yenerse veya berabere kalırsa sarı kırmızılar grupta ikinci olur. Milan, Deportivo'yu yenerse G.Saray grup lideri olur.

2- G.Saray Milan'ı yener, PSG de Deportivo'yu yenerse:

G.Saray, grup lideri olarak çıkmayı garantiler. Milan-Deportivo maçının galibi 2. olarak gruptan çıkar. Bu maç berabere biter, PSG de son maçta G.Saray'ı yenerse, Fransız takımı grupta 2. olur. Yoksa PSG, G.Saray ile berabere bile kalsa, Milan ikinci olarak gruptan çıkar.

3- G.Saray Milan'ı yener, Deportivo-PSG maçı berabere biterse:

G.Saray son hafta PSG'yi yenerse veya berabere kalırsa grup lideri olur. G.Saray, PSG'ye yenilirse; Milan-Deportivo maçının berabere bitmesi veya Milan'ın galibiyetinde grup lideri, Deportivo'nun galibiyetinde ikinci olur.

4- G.Saray, Milan ile berabere kalır, Deportivo PSG'yi yenerse:

G.Saray son maçta PSG'yi yenerse, Deportivo, Milan karşısında puan kaybederse lider olur. Eğer Deportivo sahadan galibiyetle ayrılırsa gruptan ikinci çıkar. G.Saray, son maçta PSG ile berabere kalırsa; Milan-Deportivo maçını Deportivo kazanırsa, 2. olur, bu maç berabere biterse (eğer G.Saray-Milan maçı 2-2'den daha az gollü beraberlikle biterse veya averajda G.Saray daha iyi olursa) sarı kırmızılılar ikinci olur. Milan'ın Deportivo'yu yenmesi halinde ise G.Saray 3. sırada kalır.

5- G.Saray berabere kalır, Deportivo ile PSG de berabere kalırsa:

G.Saray, son maçta PSG'yi yenerse, grup lideri olur. Milan-Deportivo maçının skoruna göre iki takımdan biri ikinci olur. G.Saray, PSG ile berabere kalır, Milan-Deportivo maçı da berabere biterse, Cimbom yine lider olur. İtalya'daki maçı iki takımdan biri kazanması halinde ise o takımın ardından ikinci olur. G.Saray, PSG'ye yenilirse; Milan-Deportivo maçı beraberlik dışında bir skorla biterse ikinci olur. O maçın da berabere bitmesi halinde ise üç takımın da puanları eşitleneceğinden iş üçlü averaja kalır.

6- G.Saray Milan ile berabere kalır, PSG de Deportivo'yu yenerse:

G.Saray, son maçta PSG'yi yenerse lider olur, Milan-Deportivo maçı ikinciyi belirler. G.Saray, PSG ile berabere kalırsa, Milan-Deportivo maçı da berabere biterse grup lideri olur. Milan-Deportivo maçını iki takımdan biri kazanması halinde ise ikinci olur. G.Saray, PSG'ye yenilir; Milan-Deportivo maçı da berabere biterse 4 takımın da puanı eşit olacağından averajlar önem kazanır. Milan-Deportivo maçını iki takımdan biri kazanması halinde ise eğer G.Saray, PSG'ye gollü tek farklı skorla yenilirse ikinci olur. 1-0'lık yenilgi halinde iki takımın genel averajı göz önüne alınır.

7- G.Saray, Milan'a yenilir, Deportivo, PSG'yi yenerse:

G.Saray, son maçta PSG karşısında puan kaybederse şansı kalmaz. G.Saray, PSG'yi yenerse; Milan-Deportivo maçını iki takımdan birinin kazanması halinde sarı kırmızılılar ikinci olur. Ancak Milan-Deportivo maçı da berabere biterse, üçlü averaj nedeniye sarı kırmızılılar yine ilk ikiye giremez.

8- G.Saray, Milan'a yenilir, PSG, Deportivo'yu yenerse:

G.Saray, PSG'yi yenerse; Milan-Deportivo maçı berabere biterse veya Milan kazanırsa G.Saray grupta ikinci, Deportivo'nun galibiyetinde Cimbom lider olur. G.Saray, PSG ile berabere kalırsa; Milan-Deportivo maçı berabere biterse veya Milan kazanırsa sarı kırmızılılar 2. olur, Deportivo galibiyetinde ise çeyrek finali kaçırır. G.Saray, PSG'ye yenilirse çeyrek final şansı kalmaz.

9- G.Saray, Milan'a yenilir, Deportivo ile PSG berabere kalırsa:

G.Saray, PSG'yi yenerse; Milan-Deportivo maçını iki takımdan birinin kazanması veya berabebere bitmesi halinde grupta ikinci olur. G.Saray, PSG ile berabere kalırsa; Milan-Deportivo maçını Milan kazanırsa, ikinci olur, Deportivo kazanırsa veya maç berabere biterse 3'üncülükte kalır. G.Saray'ın PSG'ye yenilgisi halinde ise şansı kalmaz.

152. sınav

G.Saray, 96 yıllık tarihinde, bugün Avrupa kupalarında 152. randevusuna çıkacak. Sarı kırmızılılar, 151 karşılaşmada 56 galibiyet elde ederken, 58 karşılaşmada sahadan yenik ayrıldı. Rakip fileleri toplam 197 kez havalandırırken, kalesinde ise 231 gol gördü.

G.SARAY

Taffarel, Capone, Popescu, Bülent, Ahmet (Ergün), Okan, Ümit (Suat), Emre, Hagi, Jardel, Hasan

MİLAN

Rossi, Chamot, Sala, Maldini, Coco, Boban, Giunti, Ba Comandini, Lenardo, Shevchenko

STAD: ALİ SAMİ YEN

HAKEM: HELLMUT KRUG

SAAT: 21.45

TV: STAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!