Bitcoin’e banka engeli

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin’e banka engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 15:04

SANAL para birimi olarak son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Bitcoin, Türkiye’de banka engeliyle karşı karşıya kaldı. Bitcoin’in Türk Lirası ile alım-satım işlemi yapılabildiği Türkiye’deki tek nokta olan BTCTurk’ün banka hesapları kapatıldı. Kullanıcılar, BTCTurk’ün banka hesaplarını kullanamamasından dolayı Bitcoin alımı yapamıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre kullanıcıların Bitcoin bozdurarak TL çekme işlemleri için girilmeye devam ediyor. Ancak bu da aynı gün içinde gerçekleştirilemiyor.

Haberin Devamı

Açıklamada, “BTCTurk üzerindeki bakiyeniz hiçbir kesinti olmadan ödenecektir. Ödemelerin en kısa sürede yapılması için çeşitli çalışmalar sürmektedir. Ne yazık ki yukarıdaki anlatılan durumdan ötürü aynı gün içinde ödemelerinizi gerçekleştirme şansımız bulunmamaktadır” denildi.

‘ALGIYI DEĞİŞTİREMEDİK’

Bunun sebebi ise kanun nezdindeki belirsizlik. Şirketin Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi (CTO) Emre Kenci, “Bitcoin kullanılarak dolandırılan kişilerin BTCTurk'ü sorumlu tutması ve şikayetlerde bulunması şirketimizin bankalarca riskli olarak algılanmasına ve hesaplarımızın kapanması sebep olmaktadır. Hem tüketicilerin korunması hem de yasadışı işlemlerin engellenmesi için aldığımız geniş önlemleri bankalar nezdinde anlatmamıza rağmen bu algıyı değiştiremedik. Kanuni hassasiyetimize rağmen böyle bir durumla karşılaştık” dedi.

TAKİP EDİLMEYECEK

Bitcoin gibi dijital ödeme kanallarının resmi mercilerde muhattap bulabilmesinin önemli olduğunu düşündüklerini söyleyen Kenci, “BTCTurk Bitcoin Borsası'nın işlemlerine son vermesi Türkiye'de Bitcoin kullanıcılarını merdiven altı yöntemlere itecektir. Bu durumda hem tüketicilerin korunması zorlaşacak hem de işlemlerin takibi neredeyse imkansız hale gelecektir. Bu sebeplerden ötürü BTCTurk'ün hayatına devam edebilmesinin kamuoyunun faydasına olduğunu kanaatindeyiz” diye konuştu.

İlk kez 2013 yılında TL ile Bitcoin takas işlemleri başladı. O dönemde 1 Bitcoin’in değeri yaklaşık 150 TL civarındaydı. Ancak gün geçtikçe popülerlik kazanan Bitcoin’in şu anki değeri ise 1680 TL civarında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!