Bitcoin fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı!

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 08:49

Bitcoin son kapanışından bu yana yüzde 16 kadar yükselerek rekor bir rakama ulaştı. Bitcoin`in fiyatı 3.000 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Haberin Devamı

Bitcoin fiyatı hafta sonu 3.000 dolar seviyesini aşarak tüm  zamanların en yüksek seviyesini gördü.Hafta sonu rekor kıran bitcoin yükselişini bugün de sürdürüyor. GDAX verilerine göre Bitcoin fiyatı şu sıralar günlük bazda yüzde 1,40 artışla 3 bin 229 dolar işlem görüyor.  Eteryum da aynı şekilde bugün yükselmeye devam ediyor. Bitcoin'den sonraki en büyük sanal para birimi olan Eteryum şu sıralar yüzde 2,36 artışla 262 dolar seviyesinde bulunuyor.

BİTCOİN NEDİR?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!