Bitcoin hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin hakkında bilmeniz gereken 5 şey
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 12:46

Sanal para birimi Bitcoin nasıl üretiliyor, geçerli olduğu yerler nereler? İşte Bitcoin hakkında en çok merak edilen 5 soru...

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nde oluşturulan ve kısa sürede tüm dünyada tanınan Bitcoin, sanal para birimi olarak kullanılıyor. Yaygın bir şekilde kullanımına başlanan Bitcoin, beraberinde pek çok soruyu da gündeme getiriyor.

1. Bitcoin Ne İşe Yarar?

Online finansal ağ olarak tanımlanabilen Bitcoin, sanal para olmasına rağmen Visa ve Paypal gibi sistemlerden farklı özellikler taşıyor. Bu farklı özelliklerden birisi Bitcoin'in merkezi bir yapısının olmaması. Bu nedenle, açık ödeme sistemiyle bilgisayarlar bireysel olarak birlikte çalışabiliyor. Bu durumda, Bitcoin kullanabilmek için herhangi bir bankayla ortak hareket etmeniz gerekmiyor. Bu da kullanıcıları ek maliyet ödemekten kurtarıyor. Bitcoin kendi para birimine sahip olduğu için kur farklarından doğan zararların oluşmasını da engelliyor.

Haberin Devamı

2. Bitcoin Kime Hitap Ediyor?

Bitcoin, "hayali" bir para birimine dayanan bir ödeme sistemi olduğu için bazı kesimler tarafından büyük bir risk olarak görülüyor. Ancak, piyasalarda kullanılan Bitcoin parası yaklaşık 12 milyona ulaşıyor. Bu sistem, özellikle risk girişimcileri tarafından tercih ediliyor. İnovatif iş adamları ve start up projelerini hayata geçirmek isteyen kişiler, açık internet yapısı ve giriş engeli bulunmayan Bitcoin'e büyük ilgi gösteriyor.

3. Bitcoin Nasıl Üretiliyor?

Bitcoin, bir merkeze bağlı olmadığı için bir para biriminin piyasaya sürülmesini sağlayan merkez bankası oluşumu da bulunmuyor. Bu sanal paraların dağıtılması için bilgisayarlar bir araya gelerek "miners" adı verilen bir sistemle internet siteleri üzerinden reklam ve viral araçları ile dağıtımı gerçekleştiriyor.

4. Bitcoin Nerede Geçerli?

Bitcoinler, mobil cüzdan anlamına gelen "mobile wallet" hesaplarında kişiye özel olarak bulunuyor. Bitcoinler, henüz klasik ödeme sisteminin yapıldığı market, restoran gibi yerlerde geçerli değil. Bitcoin ansiklopedisinde bu paraların harcanabileceği internet siteleri belirtiliyor.

5. Bitcoin Satın Alınmalı mı?

Bitcoinler, hizmet ve ürün satın almak isteyen kişiler tarafından tercih edilebilir. Fakat bu para birimi değer kazandığı veya kaybettiği için borsa sistemi gibi de kullanılabiliyor. Değişken bir değere sahip olan Bitcoin, bu nedenle risk almayı seven girişimciler tarafından satın alınabiliyor. Ayrıca Bitcoin'in kısa vadede günlük hayatta kullanılan paraların yerini alması mümkün görünmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!