Bismil'de şehit edilen Şarköylü öğretmen mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bismilde şehit edilen Şarköylü öğretmen mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 18:09

Bismil'de şehit edilen Şarköylü öğretmen mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), (DHA) - DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ne 1993 yılında atandıktan 25 gün sonra babasıyla birlikte PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Neşe Alten, memleketi Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.
Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, üyeler ve beraberindekiler, şehit öğretmen Neşe'nin annesi Nazife Alten'i evinde ziyaret etti. Üncü ve beraberindekiler, resim sanatçısı Muazzez Tanış tarafından yapılan şehit öğretmen Neşe Alten ve babası Hasan Alten’in tablosunu hediye etti. Duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan 88 yaşındaki anne Alten, "Ben kızımı kucağımda okula götürüyordum. Benim kızım melek yüzlüydü, ilk okulu Şarköy’de okudu. Sinop Öğretmen Lisesini bitirdi. Bursa’da öğretmen okulunu bitirdikten sonra öğretmen oldu. Benim okuma yazmam yoktu. Eski Türkçeyi biliyordum ama yeni Türkçeyi bilmiyordum imza atamıyordum. İmza yerine parmak basıyordum. Kızım Neşem beni okuma yazma kursuna yazdırmıştı. Beni okula götürüp fişleri bana ezberletti. Neşe sayesinde gazete okuyup, gideceğim yerin adresini okuyarak bulup imza atmayı öğrendim. İlk mezun ettiği öğrencisi bendim. Dün gibi geliyor ama 23 yıl olmuş. Öğretmen olduktan sonra şehit oldu" dedi.
Daha sonra Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü ve beraberindekiler şehit öğretmenin mezarını ziyaret etti. İLKSAN üyeleri şehit öğretmenin mezarına Türk bayrağı serip dua okudu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!