Karşıyaka'da bisikletli zabıta timi iş başında

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada bisikletli zabıta timi iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 10:38

Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Bisikletli Zabıta Timi; bu yaz 200'den fazla soruna müdahale ederek kent düzeninin korunmasında önemli bir rol üstlendi. İşporta, engelli yolu ve kaldırım işgali gibi durumlara anında çözüm sağlayan ekip, Eylül sonuna kadar görevde olacak.

Haberin Devamı

İşlek cadde ve sokaklar, yoğun ana arterler ile araçların girmekte zorlandığı sokaklarda hizmet vermek üzere faaliyete geçirilen Bisikletli Zabıta Timi, kaldırım işgali ve işporta gibi sorunların çözüm noktası haline geldi. Çarşı, sahil bandı ve metro istasyonu civarında görev yapan 10 kişilik ekip, geçen Mayıs ayından bu yana 200'ün üzerinde olaya müdahale etti, yasal işlem yaptı. Rutin denetimlerde de hız arttı. Gece gündüz görevde olan Bisikletli Zabıta Timi; işportacılar, dilenciler ve kaldırım işgallerine geçit vermezken, kent estetiğini bozan sorunların da çözülmesini sağladı.

Bisiklet ve yaya yolları üzerinde yaşanan pek çok olumsuzluğun önüne geçildi. Engelli yolları ve rampaları kapatan hatalı parklar ile işgallere karşı da etkin bir mücadele sergilendi. Halkın huzuru ve ilçenin düzeni için faaliyetlerini sürdüren ekip, vatandaşlardan gelen şikayetlere anında müdahalede bulunma özelliği ile de beğeni topladı. Öneri ve talepleri kısa sürede karşılık bulan vatandaşlar, fark yaratan uygulama için Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür etti. Her yıl Mayıs - Eylül döneminde görev yapan bisikletli zabıta timi projesi sayesinde, kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının özendirilmesi de hedefleniyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!