Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'na ilgi

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet ve Yürüyüş Yoluna ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 17:14

Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'na ilgi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin kesintisiz en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kafeterya gibi sosyal alanlara da sahip tesise üye sayısı 20 bini aştı.
Açılışı 30 Eylül 2017'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu özellikle hafta sonları vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. 9 kilometre gidi, 9 kilometre de geliş olmak üzere 18 kilometrelik uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu parkuru dışında kafeteryası, çocuk oyun parkı, model uçak pisti ile kondisyon alanlarına sahip olan tesisin üye sayısı 20 bine ulaştı.
Bugüne kadar tesisten 62 bin 519 kez hizmet alındığı belirtilirken, tesiste 600'ün üzerinde bisiklet yer alıyor ve bunların içinde bilinen klasiklerin dışında birçok çeşit var. Tandem, eliptik, yatar bisiklet ile akülü bisikletin de bulunduğu tesiste çocuklu aileler için de pusetli bisikletler bulunuyor.
'TÜRKİYE'DE BİR İLK'
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bazı şehirlerde bulunan bisiklet yollarının cadde ve sokaklar nedeniyle kesildiğini ancak gidiş-geliş kesintisiz 18 kilometre parkura sahip olan, bunun yanında kafeterya ve çocuk parkı da bulunan Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!