Bisiklet Turu'nda heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet Turunda heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2012 10:33

48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Alanya-Alanya etabı ile başlayacak.

Haberin Devamı

Organizasyon Komitesi Başkanı Aydın Ayhan Güney, tüm hazırlıkların tamamlandığını, artık bisikletçilerin start için sabırsızlanmaya başladığını söyledi. Tura 9'u profesyonel, 14 kıta takımı, 2 de uluslararası kıta takımı iştirak ediyor.

İŞTE TAKIMLAR

AG2R-LA MONDİEALE (fra), PRO TEAM ASTANA (Kaz), GREENEDGE CYLİNG (Aus), KATUSHA TEAM (Rus), LAMPRE-ISD (Ita), LOTTO BELİSOL (Bel), OMEGAPHARMA-QUİCKSTEP (Bel), RABOBANK (Ned), SAXOBANK (Den)

PROFESYONEL KITA TAKIMLARI

Andalucia (Esp), Accent.Jobs-Willems Verandas (Bel), Team NetApp (Ger), Bretagne-Schuller (Fra), Caja Rural (Esp), Colnago-CSF Inox (Irl), Colombia - Coldeportes (Col), Europcar (Fra), Farnese Vini-Selle İtalia (Gbr), Argos Shimano (Ned), Team Spider -Tech Powered by C10 (Can), Team Type 1-Sanofi (Usa), UnıdetHealtcare Pro Cyling (Usa), Utensilnord-Named (Irl)

Haberin Devamı

ULUSLARARASI KITA TAKIMLARIMIZ

Konya Torku Şekerspor (Tur) Salcono Arnavutköy (Tur)

HIZLI PEDALLARIN BAZILARI

Andre Greipel, Alessandro Petacci, Valentin Iglinsky, Theo Bos, Mathew Goss, Jimmy Casper, Marcel Kittel, Robiie Mcewen, Juan Jose Haedo Francesco Chicchi gibi yol bisikletinin en hızlı pedalları da iştirak ediyor.

SPONSORLARIN ÖNEMİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu gibi etkinliklerin yapılabilmesi için sponsor desteğinin değişmez bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl ana sponsorlarımızın arasına Türk Havayolları da iştirak etti. Havayolu ulaşımında Dünyanın en önemli markasını aramızda ve arkamızda görmekten kıvanç duyuyoruz. Bu nedenle ana sponsorlarımızdan başta THY olmak üzere Salcano İddaa ve Spor-Toto ile birlikte, Gençlik Spor Bakanlığına, Dünya Bisiklet Birliği'ne (UCİ), Spor AŞ'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, TSYD'ye, Torku, Shimano, Sırma, Acıbadem, Kipeo ile birlikte organizasyonun başından bu yana destek veren T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT'ye minnet ve şükranlarımızı sunmak isterim" dedi.

Basketbolda Euroleague ile Dünyanın en büyük futbol kulüpleri olan Manchester Unıted ile Barcelona'nın havayolu taşımacılığında sponsoru olan THY'nin genel müdürü Temel Kotil de Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ana sponsoru olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Türkiye havada ve karada sesini dünyaya duyurmaya devam ediyor. Bu vesile ile tura katılan tüm bisikletçilere THY olarak başarı dileklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

EUROSPORT KESİNTİSİZ CANLI YAYINDA

22 Nisan'da başlayıp 29 Nisan'da sona erecek bu büyük organizasyonu dünyanın bir numaralı spor kanalı Eurosport her gün 14.30-16.35 saatlerinde canlı yayınlayacak. Eurosport'un birinci kanalı canlı yayındayken, ikinci kanalı yayın bittikten sonra gece bant yayını ile Türkiye Turu'nu dünyaya sunmaya devam edecek.

VE ETAPLAR

1.Etap 22 Nisan Alanya-Alanya
2.Etap 23 Nisan Alanya-Antalya
3.Etap 24 Nisan Antalya-Elmalı (Göğübeli Geçidi)
4.Etap 25 Nisan Fethiye-Marmaris
5.Etap 26 Nisan Marmaris-Turgutreis
6.Etap 27 Nisan Bodrum-Kuşadası
7.Etap 28 Nisan Kuşadası-İzmir
8.Etap 29 Nisan İstanbul-İstanbul

ASYA-AVRUPA ARASI BİSİKLETLE GEÇİLECEK

Haberin Devamı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Nisan Pazar günü bisikletçiler Kumkapı sahil yolundan start aldıktan sonra Sirkeci - Eminönü - Karaköy - Dolmabahçe ve Barbaros Bulvarı'nı kat edip Boğaz Köprüsü'ne çıkacaklar. Buradan Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı geçip Kızıltoprak -Çiftehavuzlar istikametinde pedal çevirip Bostancı sahil yoluna çıkacaklar. Bisikletçiler burada 8 tur attıktan sonra yine geçen yıl olduğu gibi sahil yolunda finiş yapacaklar.

MÜFTÜOĞLU ANLAYIŞ İSTEDİ

Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu İstanbul - İstanbul etabında Boğaziçi Köprüsü'nün kısa bir süreliğine trafiğe kapatılacağını ancak diğer yönün açık olacağına dikkat çekerek, "Kadıköy halkından ve sporseverlerden Türkiye'nin sporu adına, turizmin propagandası bir kez daha küçük bir anlayış bekliyor. Onları sahil yolundaki finiş alanına davet ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

200 SPORCU BASINA TANITILDI

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yarın başlayacak 48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda pedal çevirecek olan 200 sporcu, basın mensuplarına tanıtıldı.

Alanya İskelesi'ndeki meydanda yapılan tanıtıma, 16 ülke ve 25 takımdan 200 sporcu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, basın mensupları ve sporseverler katıldı. Sporcuların tanıtımı İtalya'dan Lampre-Isd takımı ile başladı. İspanya'dan Andalucia takımının tanıtılmasından sonra platforma Türk takımı Konya Torku Şekerspor davet edildi. 4 Türk, 4 yabancı sporcusu bulunan Konya Torku Şekerspor'dan Miraç Kal, takım olarak hedeflerinin artık ilk 10'a girmek olmadığını belirterek, "Bu turda etap kazanmak istiyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın Alanya-Alanya etabı ile başlayacak ve 200 profesyonel bisikletçi 8 gün boyunca 1174 kilometre yol kat edecek. Tur, 8 etabın ardından 29 Nisan'da 121 kilometrelik İstanbul (Europe to Asia) etabı ile sona erecek.

TURA KATILACAK TAKIMLAR ŞÖYLE;

Konya Torku Şekerspor, Salcono Arnavutköy (Türkiye), Ag2r-la Mondieale, Bretagne-Schuller, Europcar (Fransa), Pro Team Astana (Kazakistan), Greenedge Cyling (Avusturya), Katusha Team (Rusya), Lampre-Isd (İtalya), Lotto Belisol, Omegapharma-Quickstep, Accent.Jobs-Willems Verandas (Belçika), Rabobank, Argos Shimano (Hollanda), Saxobank (Danimarka), Andalucia, Caja Rural (İspanya), Team NetApp (Almanya), Colnago-CSF Inox, Utensilnord-Named (İrlanda), Colombia - Coldeportes (Kolombiya), Farnese Vini-Selle İtalia (İngiltere), Team Spider -Tech Powered by C10 (Kanada), Team Type 1-Sanofi, Unıdet Healtcare Pro Cyli(ABD).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!