Bişey yapmalı

ANKARALILAR farkında mısınız? Koskoca 102 yıllık tarihi çınar Ankaragücü, her gün biraz daha kötüye giderken, Ankaragücü formasıyla Mersin’de önceki akşam sahaya çıkan futbolcular herkese “ders” verdi.

Teknik direktör Hakan Kutlu da, “Bugün burada 18 delikanlı çıkıp, aslan gibi mücadele etti” dedi.
Geçen seneden beri yaşanan genel kurul savaşlarını, başkanların koltuk kavgalarını, delege gel-gitlerini değerlendirecek değilim. Bugünlere gelinmesinde kimlerin sorumluluğu var, kimler suçlu bunları tartışacak zamanı yok Ankara’nın. Zaten bu tartışmaların yeri de bu köşe değil.
Bahsi geçen konular spor otoritelerinin işi.

DESTEK OLUNMALI

Bir futbolsever ve bir taraftar olarak, bizi artık Ankara için, Ankara’nın onuru için adıyla şanıyla sahada aslanlar gibi mücadele eden “18 delikanlı” ilgilendiriyor. Hepimiz, başlarındaki teknik direktör Hakan Kutlu’yla birlikte bu futbolculara destek olmak zorundayız.
Ankaragücü’nü sevmeyebilirsiniz, Ankaragücü taraftarı olmayabilirsiniz, İstanbul takımları geldiğinde rakip tribüne geçip onları alkışlayabilirsiniz, hatta hiç futbolla ilgilenmeyebilirsiniz.
Ancak, bu mesele artık sadece bir futbol meselesi olmaktan çıktı. Verilen mücadele Ankara’nın 102 yıldır taşıdığı gururunun mücadelesidir.

FUTBOL DA ÇÖKMEMELİ

Cumhuriyet başkenti Ankara’nın içi bir bir boşaltılırken, devlet kurumlarının bir kısmı İstanbul’a taşınırken, Başkent bir de futboldaki bu çöküşü kaldıramaz.
“Söz veriyorum, ceketimi satarım, Ankaragücü’nün yanında olmaya devam ederim” diyen Sayın Alaaddin Yüksel, birşey yapmalı. 100. yılda şampiyonluk sözü veren Sayın Melih Gökçek, birşey yapmalı. Başkanlık koltuğu için ekranlarda birbirini suçlayan diğer adaylar, gelmiş geçmiş başkanlar, birşey yapmalı. Taraftar grubu liderleri ve taraftarlar birşey yapmalı.

EFSANESİN YIKILMAZSIN

Tıpkı, ligde “iddia”sı kalmadığına kesin gözüyle bakılan ve bu yüzden “iddaa”dan çıkarılan Ankaragücü için önceki akşam sahada destan yazan “18 delikanlı”nın yaptığı gibi birşey yapmalı.
Hiç birşey yapmıyorsanız, açın Tolga Duman’ın 100. yıl marşını dinleyin. “Yıl 1910’du güneş gibi kalbime doğdu, bir asırlık mazisiyle adı şanı renkleriyle geleceğe ışık tuttu, sen asırlık bir çınarsın, efsanesin yıkılmazsın. Saldır Ankaragücü saldır...”
Yazarın Tüm Yazıları