Birlikte yaşamaya hazır mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Birlikte yaşamaya hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 12:52

İlişkinizin en zor dönemleri bitti; flört dönemini tamamladınız. Şimdi ne olacak? Belki de evliliğe doğru giden yolda sıra insanlık için küçük olsa da sizin için büyük bir adımda; birlikte yaşamaya başlamakta!

Haberin Devamı

Siz annenizle bile aynı evde yaşayamazsınız... Kız kardeşiniz için “Ancak 30’uma kadar katlanırım” dersiniz, en yakın arkadaşınızla aynı evi paylaşmayı bile düşünmezsiniz. Oysa iş aşka geldi mi gemileri yakarsınız, öyle değil mi? Cevap ‘evet’ ise siz de yakışıklının birlikte yaşama fikrini kabullenmeye başlamış olmalısınız. “Hadi birlikte yaşayalım” dediği anda elinizde bavulunuzla kapıda bittiniz bitmesine de en zor kısmı sizin düşündüğünüz gibi bavul toplama kısmı değil; asıl zor kısmı kapının eşiğinden girdikten sonra başlıyor.

Kolay gelsin mi diyelim, gazanız mübarek olsun mu?


BANYO: 'AY BÖYLE NE GÜZEL OLDU Dİİ Mİİİ!' 

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Bizim için banyo demek AVM’lerdeki kozmetik mağazalarının sıkıştırılmış hali demek olduğuna göre; banyo en hassas konu. Bir kere bunun saç kurutma makinesi var, maşası var, makyaj malzemeleri var, vücut kremleri, maskeleri, şampuanları, saç kremleri, yağları, var da var! Bütün banyoyu ele geçirme şansınız varsa şanslısınız ama yoksa yandınız demektir. En acilinden kendinize büyük kutular almalı ve ne var ne yok içerisine tıkıştırmalısınız. Banyoda yeterince dolap varsa, sevgilinizin eşyalarını, zaten sadece tıraş seti, jöleden oluşacağına göre, çaktırmadan “Ay bak böyle ne güzel oldu diii miii?” deyip dolabın bir tarafına itebilirsiniz.

Haberin Devamı

Banyoda bir de kıl-tüy meselesi söz konusu. Bir kere eğer titiz bir sevgiliniz varsa sadece banyoda değil evin her alanında yandınız demektir. Çünkü saçlarınız öbek öbek döküldükçe toplamaya çalışacak, etrafı dağıtmamak için elinizden geleni yaptıkça sanki görünmeyen bir el arkadan her yeri dağıtıyormuş gibi olacak. Bu arada eğer siz titizseniz yine yandınız çünkü erkek tüyü ve kılı aynı bizim saçımız gibi hiç bitmez. Bu arada her kadının kanayan yarası klozet kapağı olayına da değinmeden geçmemek gerekiyor. Çünkü birlikte yaşamaya başlamak demek, klozet kapağı ses çıkarmadan nasıl kapanır öğrenmek demek. Siz her banyoya girdiğinizde önce o kapağı kapatacaksınız. Sonrasında ne yapacaksanız yapacaksınız!

DOLAP: GÖMLEK KISMINI KAPIN! 

Haberin Devamı

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Önemli problemlerden biri de, dolap yerleştirme aşaması. Tabii ki birlikte yaşamaya başlamak güzel günlerin başlangıcı ama dolap için aynı şeyi söylemek çok da doğru olmayacak. Bir kere eve adım attığınızda sizin için alınmış bir dolap yoksa ve siz sevgilinizin dolabını kullanmak zorunda kalacaksanız, kibarlığı bırakın! “Ben şuraya sığışırım, şuraya da bir gömleğimi asarım, ay elbisemi de şuraya katlayıp koyarım” dediğiniz anda, dar alanda kısa paslaşmalarda yılın futbolcusu ödülünü kazanmak için hazır olun. Bu kadar çok kıyafeti iki göze sığdırabilen kadın bence daha annesinin karnına düşme cesaretini bile gösterememiştir. Fakat bu söylediklerim sizi gaza getirmesin ve ilk günden arızaya bağlatmasın. Bunun yerine en acilinden duvar ölçüsü alıp bir dolap yaptırmak için sevgilinizi ikna etmeye başlamalı ya da en azından dolabın gömlek kısmını kapmalısınız.

Haberin Devamı

MUTFAK: BİRLİKTE YEMEK YAPMAK ÇOK ZEVKLİ...

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Mutfak meselesi sadece birlikte yaşamaya başlayanların değil, yıllarca anne ve babalarımızın da meselesiydi. Eğer yeni bir evde birlikte yaşamak yerine siz sevgilinizin evine taşındıysanız mutfak kısmında hakimiyeti almak için ‘saçınızı süpürge etme’ deyiminin ne demek olduğunu anlayacaksınız demektir. Bir kere ilk günler cicim ayları olduğu için her gün farklı bir yemek yapmak isteyeceksiniz. Size tavsiyem yemek yaparken en zorundan başlamamanız. Sürpriz olsun diye lazanya yapmak yerine en kolayından bir peynir tabağı hazırlamakla başlamalı, bir aşçı edasıyla dolaşmak için yavaş ama emin adımlarla ilerlemelisiniz. Böylece ne kadar beceriksiz olduğunuz konusundaki esprilere konu olmak yerine, birlikte yemek yapmanın ne kadar zevkli olduğu konusunda sevgilinizi ikna edebilirsiniz.

TELEVİZYON: GÖZÜNÜZ KUMANDADA OLSUN

Haberin Devamı

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Sevgilinizle aynı tür filmlerden hoşlanıyorsanız mesele yok. Fakat siz romantik filmlerden hoşlanırken o bilim kurgu türünden; kısacası uçan adamlar, yaratıklar, robotlardan hoşlanıyorsa kumanda kavgası üzerine alıştırmalar yapmanızda yarar var. Örneğin önce kim uyuyacak ve kumanda elinden düşecek gibi konularda gözü açık olursanız istediğiniz diziyi istediğiniz rahatlıkta izleyebilirsiniz.

EV İŞLERİ: İŞ BÖLÜMÜ YAPIN

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Çiftlerin evlendikten sonra en çok tartıştıkları konulardan biri de ev işleri oluyor. Fakat bu konuda çözüm aslında o kadar kolay ki... Haftada bir ya da iki gün ev işlerine yardımcı olacak birini bulursanız ne ütü problem olur ne çamaşır. Tek yapmanız gereken bulaşık makinesini doldurmak, çamaşırları makineye koymak ve asmak. Bu konuda işbölümü yaptığınızda her şeyin uzaya çıkmak kadar zor olmadığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

AMAN DİKKAT!

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


Uzun süreli her ilişkide heyecanın azalması kaçınılmaz oluyor. Aynı evde yaşandığında ise geçirilen zaman ve paylaşımın daha fazla olması nedeniyle süreç daha da hızlanıyor. Hatta bazı çiftler birbirleriyle o kadar yüzgöz oluyor, birbirlerinin en özel ve gizli kalması gereken anlarına şahit oluyor ki işin gizemli ve çekici hiçbir tarafı kalmıyor. Bu nedenle özel anların özel kalması gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

BİRLİKTE YAŞAMANIN AVANTAJLARI

Birlikte yaşamaya hazır mısınız


• En önemli avantajı adamın ayakları kokuyor mu kokmuyor mu çok iyi anlıyorsunuz.
• Horlama sadece içkiden sonra mı oluyor yoksa bir ömür boyu kabus mu olacak öğreniyorsunuz.
• Her buluştuğunuzda dergilerden fırlamış gibi giyinen o adamın eve geldiğinde çoraplarını çamaşır sepeti yerine her defasında odanın bir köşesine attığını acı ama gerçek bir biçimde öğreniyorsunuz.
• Ne kadar maço olup olmadığını eve geliş gidiş saatlerinize karışmasından, kıskançlık yapıp yapmamasından anlamış oluyorsunuz.
• Evlenip çoluk çocuk sahibi olmaya kalktığınızda karşınızda size ne kadar yardımcı olacak ya da olmayacak bir adam var netlikle görebiliyorsunuz.
• Ailesi ile olan ilişkilerini daha iyi çözümlüyor, ileride oluşabilecek bir kayınvalide faktörünün günlük güneşlik mi, parçalı bulutlu mu yoksa sağanak yağışlı mı olacağını tüm detaylarıyla anlıyorsunuz.

BU DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DUYGUSAL BOŞANMALAR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!