Birlik mesajları

Güncelleme Tarihi:

Birlik mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Ömer Cihat Akay’a eski il başkanları Alış Aşlık, Aydın Şengül ve Ömür Kabak kol kola girerek destek verdi.

Haberin Devamı

AK  Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Ömer Cihat Akay, parti binasında düzenlediği basın toplantısına beyaz gül dağıttı. Gülün kendisi için mutluluk, huzur, muhabbet ve barışı temsil ettiğini belirten Akay, “İzmir yönetimi olarak barış, huzur ve kardeşlik içinde partimizin eski ve yeni tüm mensuplarını partimize kazandıracak çalışmalara imza atmak istiyoruz. Diğer siyasi parti il başkanlarıyla samimi olacağız, kavga insanı değiliz” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) eski Başkanı Akay, 1985 yılında eski TCK’da irticai faaliyetlerin düzenlendiği 163. maddesinden ceza alıp 20 ay hapis yattığını diye getirerek, “1985 yılında üyesi olduğum siyasi parti tarafından bir gece tertip ettim. O gecede kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturtulduğu için Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde 163’ten yargılandım. O dönemde 141, 142 ve 163. maddeler, Türkiye’de bir kabusun olduğu ve fikir hürriyetinin önüne geçen maddelerdi. Türkiye özel bu kabusları (yasanın ilgili maddelerini) merhum Turgut Özal kaldırdı. Yapmış olduğum cezayı zul olarak kabul etmedim. Omuzumda bir şeref madalyası olarak taşıdım. Benim için bir onurdur. Avrupa Birliği’daki sivil toplum kuruluşlarından destek aldım. Onur duydum. Kurt kuzuyu yemek istediği zaman ‘suyu bulandırıyorsun’ demiş kuzu da ‘ama ben aşağıda içiyorum’ diye yanıt vermiş. Kurt, ‘ama ben seni yiyeceğim” demiş. Bizi de yediler.”
TALEP EDİLEN OLDUM
Akay, adının il başkan adayları arasında hiç yazılmamış olmasının teşkilat içinde yapılan eğilim yoklamasında isminin çıkmamış olmasına bağlayarak, “Eğilim yoklamasında ismim yer almadı. Talep eden değil talep edilen bir kişi oldum. İsminin basında yer almasını istemedim. Gerçekte olmayan bazı şeyler basına maalesef yansıdı. Birlikte yarıştığımız bazı arkadaşlarımızın isimlerinin öne çıkarılması beni rahatsız etti. Adaylık için 10-15 arkadaşımızın adı geçti. Kim atansaydı kendim için ne düşünürsem onlar için de aynı şeyi düşünürdüm” dedi. AK Parti İzmir İl Bakanı Akay, babasının Milli Nizam Partisi’nin İzmir kurucusu olduğunu, siyasete ilgisinin çocuklukta başladığını, Refah Partisi’e görev aldığını 41 yıllık siyasi çizgisinin bozulmadığını dile getirerek, “Bu atamayı bekliyordum. Benim için sürpriz olmadı ama İzmir için sürpriz oldu” dedi. İzmir’in Ballıkuyu Semti’nde doğup büyüyen Akay, “Her gün babamın esnaflık yaptığı Çankaya’ya yürürdüm. Mahallelerinde çöplerin eşek sırtında toplandığı bir İzmir’in çocuğuyum. İzmirli olmam bir avantaj diye düşünüyorum. İzmir’i her sokağını caddesini biliyorum. İzmir sevdalısıyım” dedi.
ATAMAMDA SORUN OLMADI
Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Konut’ta görüşerek yetki belgesi aldığını, atanması sırasında sıkıntı yaşanmadığını ileri sürerek, “Atanmamızla ilgili spekülasyonlar oldu. Bizimle birlikte Denizli, Muğla ve Uşak atamaları da vardı. Uşak’ın Banaz İlçesi’nden 5-6 ilçe başkan adayı gelmiş. Her adayla görüşme yarım saatten önce bitmiyor. İzmir İl Başkanı’nın ataması Uşak’ın bir ilçe başkanını atamak kadar kolay olmuyor. İzmir İl Başkanı’nı Başbakan’ın bizzat kendisinin görmek istediğini ifade ettiler. Konut’a saat 18.30 gittik, 20.30’da çıktık. Atamayla ilgili sorun yoktu ama basına yanlış bilgi verilmiş. Bize inananları güvenenleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!