Birkaç iyi adam

YENİ hocalarla sezon başları sıkıntılıdır. Farklı bir oyun anlayışı, daha önce yapılmamış idmanlar, takımını tanımaya çalışan teknik adam, hocasını anlamaya çalışan oyuncular, takıma adapte olmaya çalışan transferler. Hepsi sil baştan.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Beşiktaş’tan daha iyi bir oyun beklemek hakkımız. Çünkü Kartal’ın ilk 11’inde Quaresma ve Hilbert yeni. Diğerleri en az bir sezon birlikte geçirdiler. Ama herkes ayrı telden çalıyor. Yabancı hocalar taviz vermez değerli futbolcu kardeşlerim. Hocanızın istediği gibi oynamak zorundasınız. Şu anda Beşiktaş’ta yeri en sağlam kişi Schuster. 8.5 milyon Euro’luk bir tazminatı daha Beşiktaş camiası kaldıramaz. Zaten yollananlar Dünya Şampiyonu oluyor.
Defans sorunlu
Beşiktaş’ta ilk yarının en iyi adamı kaleci Hakan! Defans oyuncuları ne oyun kurabiliyor ne de rakip atakları önleyebiliyorlar. Kaleci Hakan’la uyumları da yok. Sivok hala ceza sahasında top istop etmeye çalışıyor. Tekte uzaklaştırman lazım. Kalenden en uzağa vur Sivok. Geçen sene Arda’ya bıraktığın topu unutma.
Ernst Beşiktaş orta sahasının en yalnız adamı. Ne Hilbert’ten ne de Delgado’dan defansif anlamda destek almıyor. Bu da rakip ataklar için bal kaymak. Devredeki Nihat değişikliği en azından bu maç için doğru. Etkisiz Nihat’ı çıkarıp orta sahayı kalabalıklaştırmak yerinde bir hamle.
Çok penaltı alır
Hakemin penaltı kararı doğru. Topu kaybeden Rajtoral refleks olarak sol ayağıyla Quaresma’yı yere indirdi. Q7’nin bu çabukluğu Kartal’a çok penaltı kazandırır. Nihat’ın direkten dönen firikiği ve Nobre’nin röveşatası Beşiktaş’ın ilk yarıdaki diğer iki pozisyonu. Kartal daha çok pozisyon üretmeli. Kötü oyun bahane değil. Orta sahayı kalabalıklaştıran Beşiktaş 2. yarıda daha iyi bir görüntü çizdi. Bu görüntü Kartal’ın geleceğe dair umutlarını yeşertir.
Rakibin serbest vuruşlarında ve yaptığı ortalardaki zafiyet Beşiktaş’ın güçlü takımlar karşısında başını ağrıtabilir. İyi gözüktüğü ikinci yarıda bu kadar az pozisyona girmesi de düşündürücü. Rakip kontrataklarda bu kadar eksik kalmakta çok sakıncalı. Maçın Beşiktaş adına iyileri kaleci Hakan, Quaresma ve skor. Bu tur geçilebilir ama birkaç iyi adamla şampiyon olunmaz. Ne Avrupa da ne de ülkemizde.
Yazarın Tüm Yazıları