'Birkaç holiganın eylemlerini tasvip edemeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Birkaç holiganın eylemlerini tasvip edemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 16:53

'Birkaç holiganın eylemlerini tasvip edemeyiz'

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Gölhisarspor takım otobüsünün taşlanması olayıyla ilgili, "Huzurun şehriyken birkaç holiganın yaptığı eylemleri tasvip edemeyiz" dedi.

Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ile birlikte zemini sentetik çim döşenen Gazi Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Vali Yılmaz'a yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Şiran, sentetik yüzeyli sahanın FIFA standartlarında yapıldığını kaydederek, zemin yenileme çalışmalarının yanında yedek kulübesi ve elektronik skorboard çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz, "Türkiye'de özellikle profesyonel takımların stadyum bakımları kulüplere veriliyor. Bunun dışında kalanların bakımları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bakımları da zor oluyor. Çim sahaların çocuk gibi, bebek gibi bakılması gerekiyor. Bakım yapılsa da belli bir süre alanı kullanamıyorsunuz. Başka antrenman sahaları varsa sorun olmuyor ama bizim gibi sahası az olan illerde bunun tamamının bütün takımlar tarafından kullanıldığı düşünülürse yetersiz kalıyor. Arkadaşlar tarafından yaptığımız değerlendirmelerde ilçeler dahil bunun sentetik çime dönüştürülmesi kararına vardık" dedi.

Burdur'un iki ilçesi Bucak ve Gölhisar temsilcilerinin geçen hafta oynadığı maçtan sonra Gölhisarspor takım otobüsünün taşlanması ve 5 futbolcunun yaralanması olayıyla ilgili de konuşan Vali Yılmaz, şöyle dedi:

"İki temsilcimiz arasında oynanan BAL liginin ilk maçında istemediğimiz olaylar oldu. Daha ilk maçtan şampiyonluk veya küme düşme gibi bir durum yokken sorumsuz kişilerin maalesef böyle hareketleri oldu. Daha hiçbir şey yokken bu şekilde istenmeyen olayların önü açılırsa bununla baş edemeyiz. Herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi lazım. Aynı ilin iki ilçesi arasında böyle bir olayın yaşanması bizi rahatsız etti. Burdur'un birlik ve beraberlik içinde, kardeşliğin hakim olduğu, huzurun şehriyken birkaç holiganın yaptığı eylemleri tasvip edemeyiz. Bunları aramızdan çıkarıp atmamız lazım. Hem idari hem cezai işlemleri arkadaşlarımız takip ediyor. Bunların saha girişlerini de yasaklayacağız. Herkes stada spor için gelsin. Centilmence maçlarını izleyip ayrılsınlar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!