İzmir'in trafik magandası sabıkalı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 15:03

İzmir'de aracıyla trafikte makas atan trafik magandası, insanların hayatını hiçe saydığı anları böyle kaydetti. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, olaya tepki gösteren vatandaşlar sürücünün yakalanmasını istedi. Hürriyet'in İzmir Emniyeti'nden aldığı bilgiye göre söz konusu şahsa bugüne kadar üç ayrı tarihte ceza kesildi.

Haberin Devamı

İZMİR'de aracıyla makas atarak trafikte ilerleyen ve bunu, 'usta şoförlük' olarak lanse ederek internette yayınlayan trafik magandasına sosyal medyada büyük tepki yağdı. Trafik kurallarını hiçe sayarak çektiği videoları YouTube kanalında da yayınladığı anlaşılan ve adının Fırat Nalbantoğlu olduğu iddia edilen sürücünün, yabancı plakalı otomobiliyle yaptığı hareketler, başta olayı gündeme getiren Ekşi Sözlük kullanıcıları olmak üzere pek çok kişiye, "birini öldürmeden yakalayın bu trafik magandasını' dedirtti. 

Öte yandan İzmir Emniyeti’nden alınan bilgiye göre, söz konusu sürücüye 3 ayrı tarihte ceza işlemi uygulandı. Görüntülerin ortaya çıktığı ilk günlerde 21 Nisan 2016’da şikayet konusu olarak alınarak araç takip edilip, işlem yapıldı. Araç sürücüsü adli işlem yapılarak mahkemeye sevk edildi. Araç sürücüsüne TCK’nın 179/2’inci maddesi gereğince ceza uygulandı.

Aynı sürücü bir yıl sonra 21 Nisan 2017’de tekrar İzmir Emniyeti’nce yakalandı. 46/2 c maddesi gereğince trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmekten 206 lira para cezası uygulandı. Aynı sürücüye 24 Kasım 2017’de ise 47/b kırmızı ışık ihlali ve sigorta ve 23/5a başka bir araca ait tescilli plakayı takmak veya kullanmak maddelerinden 5 bin 492 lira cezai işlem uygulandı.

Haberin Devamı

Emniyetin iki kez mahkemeye sevk ettiği şahsın ikisinde de salıverildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!