Birincilik Reinhard Vallant'ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Birincilik Reinhard Vallantın oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 21:35

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık Eğitim Merkezi'nde “Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması” düzenlendi.

Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile THK'nın ortaklaşa organize ettiği 2 metre kanat açıklıklı radyo kontrollü model planör yarışmasına, değişik illerden 39 yarışmacı katıldı.

Yarışma Direktörü Hayrettin Topel, yaptığı açıklamada, Radyo Kontrollü 2 Metre Planör Yarışması'nın 32'ncisini Eskişehir'de gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkiye Havacılık Federasyonu'nun da yarışmayı desteklediğini belirten Topel, “Yurt genelinde yarışmalar tamamlandığında sezon sonunda tüm yarışmacıların yarışmalardan aldıkları puanlar listeleniyor ve Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirleniyor” dedi.

Topel, yarışmada 6 dakikalık uçuş süresi olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
“Planöre gönül veren 7'den 70'e tüm yarışmacılarımız, 6 dakikalık uçuş süresi içinde havada kalış ve iniş puanıyla değerlendiriliyor. 6 raunt uçuluyor, yarışmacıların her rauntta aldığı puanlara göre sıralamaları belli oluyor. Biz dünya standartlarını, bu spor dalında da yakalamayı hedefliyoruz. 2 metre planör yarışmasının bir üst kategorisi, 'F3J.' Bu yarışmalar, dünya çapında yapılan planör yarışmalarına sporcu yetiştirme hedefine de hizmet etmiş oluyor. F3J'ye geçen sporcularımız, Türkiye takımında yer alıyor ve ülkemizi yurt dışında temsil etme fırsatını yakalamış oluyor.”

Oldukça çekişmeli geçen yarışma sonunda Reinhard Vallant birinci, Philip Kolb ikinci, Sarven Bedikoğlu üçüncü oldu.

Takım sıralamasında ise “Soarist” birinciliği, “İTF-Team” ikinciliği, “Kartal” üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporculara ve takımlara kupaları törenle verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!