Birinci belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Birinci belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 09:47

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen dünyanın önde gelen girişimcilik yarışmalarından Startup Weekend’de birinci seçilen proje “Work is Now” oldu. Turizm ve otelcilik sektörüne hizmet verecek bir mobil uygulamadan oluşan proje, işveren ve iş arayanları aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Viveka ve Mentors Network Turkey işbirliğiyle düzenlenen 48 saatlik girişimcilik maratonu Startup Weekend BİLGİ yarışması sona erdi. Jüri üyelerinin değerlendirmesiyle birinciliğe layık görülen proje “Work is Now” oldu. Sirkülasyonun son derece yoğun olduğu turizm ve otelcilik sektörüne hizmet verecek bir mobil uygulamadan oluşan proje, işveren ve iş arayanları aynı platformda buluşturmayı amaçlıyor.

santralistanbul Kampüsü’nde, BİLGİ Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Kulübü ile BİLGİLİ Girişimciler Kulübü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen 48 saatlik kesintisiz fikir maratonunun ilk gününde, sunulan fikirler arasından seçilen 10 proje için takımlar oluşturuldu. Etkinliğin ikinci günü olan cumartesi günü ise takımlar, iş modeli yaratma, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım gibi konularda Mentors Network Turkey mentorlarından aldıkları eğitimle, projelerini hazırladı. Etkinliğin son günü ise katılımcılar; Koç Holding Rekabet Koordinatörü Murat Peksavaş, Melek Yatırımcı Simla Özbay,  Markafoni Kurucu Ortağı Tolga Tatari, Mentors Network Turkey Ortağı Doğan Taşkent ve Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Serdar Urçar’dan oluşan jüriye projelerini sundu.

 

Haberin Devamı

BİRİNCİ WORK IS NOW PROJESİ

Startup Weekend BİLGİ’nin katılımcılara sağladığı değere vurgu yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu “Startup Weekend BİLGİ; üniversitemizdeki girişimcilik ekosistemini geliştirme ve güçlendirme anlamında son derece önemli bir etkiye sahip oldu ve bundan sonra da olacağına inanıyoruz. Girişimcilik potansiyelimizin daha iyi farkına vararak, hep birlikte ve birbirimizden öğrenerek yenilikçi fikirler geliştirmenin keyfini tattık. Startup Weekend BİLGİ, katılan ve takip eden tüm öğrenciler için girişimcilik alanını tanımak, ilham almak ve cesaret bulmak için de inanılmaz bir fırsat yarattı. İş adamı ve iş kadınlarından oluşan mentor ve jüri ekibimiz de bu vesileyle BİLGİ’yi ve girişimcilik potansiyelimizi daha yakından tanıma olanağı buldular. Buradan yola çıkarak başka girişimcilik ve yenilikçilik projeleri gerçekleştirmeyi de planlıyoruz. Hepimiz için son derece keyifli bir öğrenme ortamı olduğunu söyleyebilirim. Sadece bunun için bile Startup Weekend BİLGİ’ye katılmaya değdi” dedi.

Haberin Devamı

Jüri üyelerinin değerlendirmesinin ardından birinci seçilen “Work is Now” projesinin takım sözcüsü Başak Kablan şunları söyledi: “Sirkülasyonun son derece yoğun olduğu turizm ve otelcilik sektörüne hizmet verecek, hızlı ve güvenilir bir mobil uygulama geliştirme hedefiyle yola çıktık ve Startup Weekend BİLGİ’ye katıldık. Etkinlik boyunca mentorlarımız ve jüri üyelerimizin destekleri ile hayal ettiğimiz bir fikrin, gerçek bir projeye dönüşebileceğine şahit olduk. Hayallerimizi gerçekleştirme yolunda ilk adımı atmamıza fırsat tanıyan bu etkinlikte, projemizin birinci seçilmiş olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.”

Mentors Network Turkey Kurucusu Mehmet Onarcan da “Startup Weekend BİLGİ’ye katılan tüm projeler oldukça yaratıcı ve değerliydi. “Work is Now” projesi, özellikle gerçek bir probleme pratik bir çözüm üretmesi ve tüm detayların iki gün kadar kısa bir sürede çok iyi düşünülerek geliştirilmiş olmasıyla tüm jüriyi etkiledi. Startup Weekend BİLGİ’ye katılan ve takip eden tüm öğrenciler, bir fikrin nasıl bir girişime dönüşebileceğini deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular” dedi.

 

Haberin Devamı

Startup Weekend BİLGİ’de ilk üçe giren projeler:

1- Work is Now Projesi

2- Yemek Hazııır!  Projesi ve Local Banana Projesi

3- 3bpazar Projesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!