Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı

Güncelleme Tarihi:

Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 12:45

Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN'da, tornacılıktan emekli olan 53 yaşındaki Mahmut Kara, biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı. Şuanda 100 bin kitabı olan Kara, küçükken okuduğu için babasından dayak yemesine rağmen kitap sevgisinin bitmediğini aksine arttığını söyledi.
İlkokulu 3'üncü sınıfta terk eden evli ve 2 çocuk babası Mahmut Kara, emekli olduktan sonra tornacılığı bıraktı. Kara, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu sahafçılık için 10 bin kitap biriktirdi. Kara, biriktirdiği kitaplarla Eskisaray Mahallesi'nde dükkan açıp kentin ilk sahafçısı oldu. Mahmut Kara, kitapları çok sevdiğini belirterek, "Emekli olduğum mesleğim tornacılık, bir sanattır. Heykeltıraş nasıl bir şekil veriyorsa, tornacı da demire istediği şekli verir. Çocukluktan beri bir kitap sevgisi vardı içimde, kitap okumayı çocukluğumdan beri severim" dedi.
'BABAM KİTAPLARI YAKARDI'
Kitap okuduğu için babasından dayak yediği halde okuma alışkanlığından vazgeçmediğini ifade eden Kara, "70'li yılların başından beri bizim eve günlük gazete girerdi. Hala da öyle, sevgiden dersine çalışmıyorsun da kitap okuyorsun diye çok dayak yedim. O zamanki çizgi roman türleri yüzünden çok dayak yedim, kitaplarımı çok alıp yırttı, sobaya attı, yaktı ama bende kitap sevgisi o öyle yaptıkça daha çok büyüdü. Adıyaman'da bu dükkanı açtım. İlk açtığım zaman 10 bin civarında kitabım vardı, şuan yaklaşık 100 bin kitap var. Bir şeyi merak edersen, nerden öğreneceksin, nereden bileceksin. Mecburen kitaplar sana yol gösterecek, neyi merak ediyorsan o sana veriyor. Biz de demek merak var, öğrenmek için okuyoruz. Okumazsan, kitabı sevmesen bu işi yapamazsın. Şuan bu işi severek yapmazsan, kitabı sevmesen, para dersen, zaten yapamazsın. Bu işte maddi yönden pek bir şey arttıramazsın, sadece kitabın artar. Başkasına daha ucuza veriyoruz, bir kitap en azından 4-5, belki 10 kişi okuyor ve çok kişi okumuş oluyor ve en azından inanıyorum ki katkım olmuştur. Okuma oranı ilk geldiğinden bu yana sanki biraz yükseldi."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!